A FactoryTalk már-már kéjmámorrá változtatja a hálózati műveleteket és a karbantartást

A Rockwell Automation új FactoryTalk Network Manager új szoftvere központosítva jeleníti meg a hálózati egységeket, és felgyorsítja az eszközök üzembe helyezését — legalábbis a gyártó szerint.

Az üzemben dolgozó alkalmazottak számára rémálomszerű feladat a hálózatukhoz tartozó, egyre nagyobb számú IoT eszközök felügyelete és karbantartása. A bonyolult és ismeretlen it-alkalmazások helyett mostantól használhatják a Rockwell Automation új FactoryTalk Network Manager szoftverét is. Segítségével felügyelhetik az Allen-Bradley Stratix által menedzselt switchek állapotát, elháríthatják a switch meghibásodásait és gyorsan új menedzselt switchre válthatnak egyetlen, egyszerűen használható kezelőfelület segítségével. Egy nagyobb létesítményben több száz, vagy akár több ezer eszköz is lehet, így a kezelendő információmennyiség könnyen meghaladhatja a felhasználók képességeit. A FactoryTalk szoftver automatikusan felismeri az egységeket, a hozzájuk rendelt ip-címet és topologizálja a hálózatra csatlakoztatott eszközöket. A szoftver felhasználóbarát kezelőfelülete képes csoportosítani a berendezéseket, és információkat rendel hozzájuk az áttekintő felületen, hogy a felhasználók adott területek szerint rendezhessék az eszközöket, vagy akár egyenként is elemezhessék őket.

A szoftver felhasználói sablonokat is használ, amelyekkel az új switchek gyorsabban és hatékonyabban állíthatók üzembe. Ezek a sablonok az egész szervezettel vagy akár OEM-ekkel és rendszerintegrátorokkal is megoszthatók, hogy még egyszerűbbé váljanak a hálózati telepítések, üzembe helyezések és karbantartások. A FactoryTalk auditálási lehetőséget is nyújtó, szerepalapú hozzáférést biztosít, amellyel nyomon követhetők a felhasználóspecifikus tevékenységek és változtatások. A szoftver több protokollt is támogat, köztük a Simple Network Management Protocolt (SNMP), a Common Industrial Protocolt (CIP), a Modbust, a BACnetet és a PROFINETet. A webalapú platformhoz való hozzáférés a vezérlőteremben található személyi számítógépen vagy az üzemben használt mobil eszközön keresztül is lehetséges.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.