Hogyan fog változni kisbabád alvása az idők folyamán?

peekabooshopEz minden szülő rövid, tömör kisokosa, amely segítségével nem az ismeretlen felé fognak lépkedni a kisbabával. A babák alvási rutinja egészen eltér a felnőttekétől, így nagyon fontos, hogy fel legyél arra készülve, ami vár rátok.

Minden, amit csak tudni kell a babák alvásáról születésüktől kezdve féléves korig, a következőkben lesz összefoglalva, sőt a bevált titkot is tovább adjuk neked, hogyan lehet a legsikeresebb a kicsi altatása! 

Ha a kicsi érkezéséig már csak pár nap van hátra, mindenképp tarts velünk!

Hogyan, mennyit alszik egy újszülött?

A kisbabád, mikor megérkezik, napja nagy részét alvással fogja tölteni. Erre az időszakra minden anyukának azt tudjuk ajánlani, hogy akkor szundikáljanak vagy aludjanak, amikor a kicsi is. Az újszülöttek 14-17 órát alszanak összesen, ám ezt megszakítja 2-3 óránként az etetés. Ha magától nem kel fel három órán keresztül, akkor óvatosan, de neked kell felkelteni. A kisbabát akár váltva is etethetitek az apukával, így juthattok mindketten elegendő alváshoz.

Természetesen már ekkor is hihetetlenül fontos, hogy mivel van körülvéve, mivel takarod be. Ha még kicsit hiányos a babaszoba felszerelése, bizalmad nyugodtan fektesd a Peekabooshop.hu babaszoba-kiegészítőibe, melyek mind prémiumminőségűek.

Ha elérte a három hónapos kort

A kicsi ilyenkor lép egyet a kevesebb alvás felé. Már csupán 12-15 óra alvásra lesz szüksége, ez azt jelenti, hogy már csak 2-3x fog szundikálni napközben, és ha kellően elfáradt és tele a pocakja hamival, akár 6 órán át is képes zavartalanul alukálni, lehetőséget adva nektek is a kellemes éjszakai alvásra! A délutáni szundikálást továbbra is ajánljuk minden maminak, a házimunka mindenkit megvár! 

A kisbaba alvási rendje 3 hónaposan még nem alakult ki teljesen, szóval készülj arra, hogy időnként még lehetnek nem alvós éjszakáid!

A féléves kisbabák és az alvás

Íme a várva várt kor, amikor a kisbabák már egy icuri-picurit még kevesebbet alszanak! Már érdeklődnek a világ iránt, mocorognak, kellően képesek kimerülni ahhoz nap mint nap, hogy nagyokat aludjanak, napközben egyszer-kétszer fogják csak igényelni a szundikálást (azt az egyet egészen ovi végéig érdemes megtartani!), ha pedig éjjel felkelnek, csak meg kell nyugtatni őket, és már vissza is szenderednek! 

Az altatás aranyszabályai

Az altatásnak két aranyszabálya van. Az egyik, hogy szépen felépített, ám nem vasakarattal betartott napirend szerint kell eltöltenetek az időt. Ez azt jelenti, hogy többé-kevésbé ugyanakkor történjen minden a nap folyamán. Ez ad arra lehetőséget a kicsinek, a biológiai órája minél hamarabb beálljon. Ne feledd azonban, hogy fél órát-órát csúszni egyszer-egyszer szabad. Ha valami miatt kivételesen nem kelt fel pont akkor a kicsi, mint szokott, vagy pont nem éhes, ne erőltesd, csúsztass egy kicsit nyugodtan.

A másik aranyszabály pedig, hogy altatás előtt legyen mindig a hami, a tele pocak ugyanis megkönnyíti az elszundikálást a kicsi számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Győrfivel erősít a Szallas.hu

ked nov 2 , 2021
ShareTweetPinShareTechnológiai vezető (CTO) pozíciót nyitott a Szallas Group. Olyan, a területében gazdag tapasztalattal rendelkező szakembert kerestek, aki regionális nagyvállalati környezetben jártas, így többek között abban is a cégcsoport segítségére lesz, hogy a lokális fejlesztői csapatok regionális fejlesztői szervezetté váljanak. A lokális és regionális információtechnológiai és fejlesztői csapatának irányításával végül Győrfi […]
Győrfi Dániel

És még ez is...