Hatmilliárd forintos tőkebefektetést kapott az önvezető járműveket fejlesztő AImotive Kft.

Bejelentették az önvezető járműveket fejlesztő AImotive Kft. tőkeemelését. A húszmillió dolláros (mintegy hatmilliárd forintos) befektetés részben a Lead Ventures alapkezelő egyik tőkealapjától érkezett, amelyet az MFB Invest és a Mol finanszíroz, részben pedig a Pénzügyminisztérium alá tartozó, elsősorban a magyar kis- és középvállalkozások finanszírozását támogató Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt-től. Galácz Ábel, a Lead Ventures vezérigazgatója elmondta, a korábbi befektetésekkel együtt az AImotive tőkeereje 75 millió dollár fölé emelkedett.

A társaság sikere bizonyítja, hogy lehet Magyarországon világszínvonalú eredményt elérni, és nem kell külföldre menni azoknak a startupoknak, amelyek jelentősebb tőkét szeretnének bevonni működésük finanszírozásába – vélekedett. Hozzátette, ez a tranzakció mutatja azt is, hogy jól tud működni együtt az állami és a magán kockázati tőke. Kishonti László, az AImotive alapító vezérigazgatója kifejtette, termékeik elérhető és megfizethető megoldásokat kínálnak, ennek elismerését jelzi, hogy még a jelenlegi helyzetben is sikeresen tudtak tőkét emelni.

Mai hír: a BMW felfüggeszti az önvezető technológia fejlesztésére kötött együttműködést a Daimler csoporthoz tartozó Mercedes-Benz autógyártóval.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.