Felfüggesztik a Magyar Telekom részvényeinek kereskedését

Magyar TelekomA Magyar Telekom részvény-visszavásárlási aukciót tart, emiatt tíz órától felfüggesztik a papírok kereskedését a Budapesti Értéktőzsdén az aukció lezárásáig.

A kibocsátó maga kérelmezte értékpapírjai kereskedésének felfüggesztését, mivel az aukció során keletkező információk, illetve az aukció eredménye jelentős mértékben befolyásolhatja a részvények árfolyamát. A társaság korábban bejelentette, a részvény-visszavásárlási aukció során legfeljebb 14,6 milliárd forint összértékben tervez részvényeket visszavásárolni a részvényesek javadalmazása céljából. Az aukció ajánlatgyűjtési szakasza május 25-én 10 órától 12.30 óráig tart, az ügyletkötési időszak pedig 12.30 órától 15.30-ig.

A tranzakcióban a részvétel önkéntes. A társaság által fizetett részvényenkénti ár nem haladhatja meg a 2022. évi egyedi auditált beszámolóban szereplő egy részvényre jutó saját tőke értékét, azaz részvényenként 691,5 forintot. A részvényesek mérlegelésük szerinti áron és mennyiségben ajánlhatják fel a részvényeiket a társaság részére megvételre az ajánlatgyűjtési időszakban. A részvényesek részvényeiket több részletben, több áron is felajánlhatják. A részvények megvásárlására a legalacsonyabb ajánlattételi árszintről indulva kerül sor, legfeljebb a meghatározott keretösszeg erejéig.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Okosraktárt fejleszt a Quehenberger - Evotrex tandem

csü máj 25 , 2023
A sok, már működő okosraktár mellé egy újabb megoldás kifejlesztésén dolgozik konzorciumban a szállítmányozási- és logisztikai profilú győri Quehenberger Logistics HU Kft. és a logisztikai innovációval foglalkozó kecskeméti Evotrex Zrt. Ujszászi Ferenc, a Quehenberger Logistics ügyvezető igazgatója elmondta: a közel három éves projekt célja egy okosraktár megoldás kifejlesztése és bevezetése […]
okosraktár

És még ez is...