Ismét it-probléma a határokon

Hegyeshalom, határSzombat, 13:45. Informatikai rendszerprobléma okoz gondot szombaton 13 órától a közúti határátkelőhelyeken és a budapesti Liszt Ferenc-repülőtéren, ezért hosszabb várakozásra kell számítaniuk az utazóknak – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) . A szakemberek megkezdték a hiba elhárítását. A külföldre utazóknak azt javasolták, hogy elindulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, valamint a rendőrségi útinformációs rendszer (Rutin) mobilapplikáción.

Szombat, 15:21. Könnyített határellenőrzést vezettek be a várakozási idő csökkentése érdekében szombat délután, mivel a 13 órakor keletkezett informatikai hiba továbbra is fennáll – közölte az ORFK Kommunikációs Szolgálata a police.hu oldalon. Nem sokkal 15 óra előtt azt írták, a rendőrök minden megtesznek annak érdekében, hogy az informatikai rendszerprobléma ellenére a határátkelőhelyeken a várakozási idő csökkenjen. Hozzátették: a hiba kijavításán a szakemberek folyamatosan dolgoznak. A rendőrség a külföldre utazóknak azt ajánlja, hogy elindulás előtt tájékozódjanak a határátkelőhelyek nyitvatartási idejéről és az aktuális várakozási időkről a rendőrségi honlap Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével.

Szombat, 17:33. Az ország valamennyi határátkelőhelyén szombaton 13 órakor fellépő informatikai probléma megszűnt, 17 órától a határforgalom ismét zavartalan – közölte az ORFK kommunikációs szolgálata.

Rendszerleállások

2022. augusztus 22.Végre elhárult az informatikai hiba a magyar határokon
2021. július 20.Informatikai hiba miatt nőtt meg a várakozási idő a határátkelőhelyeken
2021. november 27.Szünetel a határforgalom Záhonynál
2021. július 20.Helyreállt a központi informatikai rendszer
2020. július 14.Már megint meghibásodott a számítógépes rendszer Lónyán
2019. november 1.Az informatikai rendszer hibjából nem lehetett ki és belépni Magyarországra péntek délelőtt
2015. december 23.Másfél óra alatt sikerült üzemképessé tenni a csanádpalotai autópálya-határátkelőhely számítógépes rendszerét
2012. november 20.Így nem szabad karbantartani


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Újabb kibertámadás érte a montenegrói kormányzati szerveket

vas aug 28 , 2022
ShareTweetPinShareÚjabb, a korábbiaknál komolyabb kibertámadás érte a montenegrói kormányzati szerveket pénteken, a helyzet még nem állt helyre – közölte a montenegrói közszolgálati televízió. A kormány tájékoztatása szerint pénteken több kormányzati szerv szerverét is lekapcsolták elővigyázatosságból, a lakosság és a vállalatok adatai nem kerültek veszélybe. A biztonsági rendszer a montenegrói elektromos […]
hacker

És még ez is...