Digitális fejlesztések kezdődnek a Zeneakadémián

ZeneakadémiaÁtfogó informatikai fejlesztés indul a Zeneakadémián az uniós helyreállítási alap támogatásával, több mint 1,2 milliárd forintból – közölte a a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (Zeneakadémia).

Sikeresen pályázott a Zeneakadémia, mintegy 1,25 milliárd forintot (ebből csaknem egymilliárd forint uniós forrás) nyert el az intézmény. A gyakorlati képzés digitális fejlesztése Liszt Zeneakadémiáján című projekt célja a felsőfokú zeneművészeti képzésekhez kapcsolódó táv- és hibrid oktatás speciális igényeit kiszolgáló eszközök beszerzése, az oktatók, hallgatók, munkatársak it-eszközökkel történő ellátása, innovatív saját fejlesztésű digitális programok széles körű beemelése az oktatásba, a pedagógusképzés és felnőttképzés modernizálása. A célok között szerepel továbbá egy internetes oktatási platorm (Online Education Centre) létrehozása, amely a zeneművészeti és zenepedagógiai oktatást szolgálja ki, valamint elérhetővé teszi az új, innovatív fejlesztések eredményeit.

A projekt keretében bővítik az elérési lehetőségeket a koncerttevékenységhez kapcsolódó stúdiótechnika modernizálásával és egy online koncertközpont létrehozásával, valamint fejlesztik az oktatók, hallgatók és dolgozók digitális készségeit is. A tájékoztató szerint a támogatási szerződés aláírását követően megkezdődtek az infrastrukturális fejlesztésekhez szükséges beszerzések előkészületei, valamint a projekt képzési és tartalmi elemeinek megvalósítása. Ezek közé tartozik többek közt a nemzetközi szakmai körökben nagy elismerést kivívott Move mi Music online szolfézs tananyag továbbfejlesztése, amelynek eredményeként a program a magyar és az angol nyelv mellett portugálul, spanyolul, olaszul, franciául és kínaiul lesz elérhető. Az ének-zene tanárok munkáját további funkcióbővítések is segítik majd — áll a közleményben.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Jogsértést gyanít a GVH a gymbeam.hu hirdetéseiben

vas dec 25 , 2022
Jogsértést gyanít a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a gymbeam.hu hirdetéseiben, ezért versenyfelügyeleti eljárást kezdett az üzemeltetők ellen. A GVH szerint a szlovákiai GymBeam s.r.o. és magyarországi leányvállalata, a Gymbeam Hungary Kft. vélhetően több szempontból is tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytat. Webáruházuk valószínűleg megalapozatlan állításokkal, megtévesztő árfeltüntetéssel, a forgalmazáshoz szükséges bejelentési kötelezettség teljesítése […]
Gazdasági Versenyhivatal

És még ez is...