Ilyen lesz, ha kiborggá válunk: érintésre nyílnak majd a zárak

kiborgA biochip beültetés (sajnálatos) megjelenésével felvetődik a kérdés: ha egyszer úgy döntünk majd, hogy kiborgként folytatjuk az életünket, mennyiben változik majd meg a jelenlegi életformánk? Mi értelme van, hogy a technológiának határokat nem szabva mi magunk is droiddá változunk? Ezekre a kérdésekre kereste a választ Jevgenyij Cseresnyev, a Kaspersky Lab kutatója.

1. Érintésre nyíló zárak
„Zár nélkül minden kulcs értelmetlen, kulcs nélkül a zár csupán holt tárgy” idézet elég elavultan hangzik eme technológiai újítás tükrében, amely megszünteti a kulcs funkcióját, teljesen feleslegessé téve azt. Nagy mértékben befolyásolná ez a technológiai megoldás például a szállodaipart. A vendégek a számla rendezése után Bluetooths/NFC képes mobiljaikkal nyithatnák az ajtót és jutnának be a szálláshelyükre. A recepció, ami jelenleg közvetítő szerepet tölt be, teljesen megszűnne, ez pedig a szállodák költségeinek csökkenésével járna. Arról nem is beszélve, hogy az AirBnB, a globális szálláshelykereső portál felhasználóinak a véleménye szerint a kulcskérdés az egyik legbosszantóbb és legidegesítőbb probléma a szállodai tartózkodás során. Összefoglalva: a kezünkbe ültetett biochip révén már nincs többé szükség kulcsokra. A biochippel bármilyen zár – hotelszobáé, házé, garázsé vagy autóé – nyitható lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Új vállalatfejlesztési vezérigazgató-helyettessel erősít a Telenor

ked jún 30 , 2015
Június 1-től Ole Bjørn Sjulstad tölti be a Telenor Magyarország vállalatfejlesztési divíziójának vezetői posztját. A norvég szakember a Telenor Csoport oroszországi irodájának éléről érkezik Törökbálintra. Mielőtt 2000-ben a Telenorhoz csatlakozott volna, Sjulstad tíz évet töltött az olaj- és gáziparban, egy ideig az Egyesült Államokban. Mérnöki diplomával rendelkezik, és az it-szektorban […]

És még ez is...