Egészségbiztosítások összehasonlítása: itt egy hasznos útmutató

egészségbiztosításEgy vállalkozás életében meghatározó szerepe van a hatékonyságnak, ezt pedig célravezető módon segíti elő egy jól megválasztott egészségbiztosítás.

Alkalmazottként talán bele sem gondolunk, ám egy munkáltató számára komoly kihívásokat jelent a kiesett munkaidő kérdése. A felmérések szerint egy hazai munkavállaló évente átlagosan kicsivel több, mint 10 napot van távol betegség miatt, ez tetemes költséget és még annál is nagyobb kényelmetlenséget jelenthet. A járulékfizetés mellett ugyanis gyakorta jóval fajsúlyosabb probléma, hogy a távollévő munkatárs feladatait ki végzi el. Különösen a nagy szakértelmet igénylő feladatkörök kapcsán okoz ez dilemmákat, hiszen azoknál a folyamatoknál, ahol speciális tudásra van szükség, nem egyszerű helyettesítést találni. Ez a jelenség azonban csak úgy oldható meg, ha jóval nagyobb hangsúly kerül mind a betegellátás minőségére, mind pedig a megelőzésre, különös tekintettel a szűrővizsgálatokra. A Grantis egészségbiztosítás útmutatói és tanácsadása segítségével könnyedén megtalálhatjuk azt a szolgáltatást, ami vállalkozásunk számára a legideálisabb, így rengeteg kiadást és időt spórolhatunk. Mindemellett arról sem szabad megfeledkezni, hogy ezek a konstrukciók nem csupán mindkét fél számára előnyösek, de még a munkavállalók elköteleződését is erősíti.

Milyen esetekben jelent könnyebbséget az egészségbiztosítás?

Hazánk társadalombiztosítási rendszere ingatag lábakon áll. A korfa fokozatos elöregedése azt eredményezi, hogy évről évre kevesebb aktív munkavállalónak kell egyre több járulékot befizetnie, ez pedig nem csak a nyugellátás fenntarthatóságát, de az egészségügyet is veszélyezteti. A csökkenő ráfordítás szakemberhiányhoz és elavuló felszereltséghez vezet, ennek hátrányait pedig akkor tapasztaljuk meg, amikor valamilyen betegség kapcsán az állami rendszertől várjuk a megoldást. Nem véletlen, hogy a magánorvosi ellátás egyre népszerűbb, hiszen egyre többen látják be, miszerint szükség van a privát szolgáltatókra. Ugyanakkor ezek a vizsgálatok és kezelések jelentős kiadással járnak, főképp, ha rendszeresen igénybe vesszük azokat. Ennek kiküszöbölésére az egészségbiztosítás jelenti a megoldást, melynek az egyedileg köthető módozata mellett létezik céges, azaz csoportos változata is. Ezek java része szolgáltatásfinanszírozó, ami azt jelenti, hogy probléma, vagy panasz esetén nekünk csak annyi a tennivalónk, miszerint az előre egyeztetett időpontban megjelenünk a vizsgálaton, illetve a kezelésen. Minden mást, beleértve a térítést is, már a biztosító rendez. Ez a rendszer nem csak rettentően hatékony, de roppant komfortos is, hiszen így gyorsan és kiszámíthatóan juthatunk nyugat-európai szintű ellátáshoz. Ráadásul az egyes csomagok rengeteg mindent lefednek. A céges egészségbiztosítások túlnyomórészt tartalmazzák a különböző szakrendeléseket, az ambuláns műtéteket, egynapos sebészetet, de még a különféle diagnosztikai vizsgálatokat is. Jó látszik tehát, hogy a magánorvosi ellátás nagyon sok esetben hathatós segítséget jelent és szerepe megkérdőjelezhetetlen az állami rendszer mellett.

Céges egészségbiztosítások összehasonlítása – milyen szempontok alapján válasszunk?

Vezetőként rengeteg döntést kell meghoznunk, emiatt pedig már idejekorán megtapasztaljuk, hogy sok esetben csak úgy tudunk jól határozni, ha szakértők segítségét kérjük. Nincs ez másképp akkor sem, amikor a munkatársak számára legoptimálisabb fedezeti konstrukciót keressük. Ilyenkor egy szakszerűen összeállított útmutató, illetve a tanácsadókkal folytatott konzultáció óriási könnyebbséget jelent. Céges egészségbiztosítások esetében ugyanis találkozhatunk előre összeállított csomagokkal, ugyanakkor arra is van lehetőség, hogy az igényeink szerint személyre szabott megoldást kapjunk. Ennek során a szolgáltatások körét is megválaszthatjuk, ám érdemes rendkívül körültekintően eljárni. Tudniillik a különböző módozatok összeállítása nagyban befolyásolja a későbbi eredményességet. A privát változatokkal szemben itt a költségeket teljes egészében a munkáltató állja, ennélfogva nem a munkavállalók döntik el, hogy beléphetnek-e a kedvezményezettek körébe, vagy sem. Ennek köszönhetően ez egyfajta béren kívüli juttatásként működik és egyben ösztönzőleg is hat. A gyakorlat azt mutatja, miszerint a legtöbb munkatárs jóval többre értékel egy ilyen plusz szolgáltatást, mint annak ellenértékét például fizetésemelés formájában. Ha pedig azt nézzük, a csoportos kedvezmény hatására ez milyen alacsony kiadást jelent, akkor egyértelműen kijelenthető, hogy ez egy mindenki számára előnyös konstrukció. Vezetőként kevesebb kiesett munkanappal és nagyobb elégedettséggel jár, mindemellett az adminisztrációs teher is minimális. Ráadásul mind a biztosítottak köre, mind pedig a csomagok összetétele rugalmasan kezelhető. A céges egészségbiztosítás kiválasztása során legyünk nagyon alaposak, kérjük pénzügyi tanácsadó segítségét és tájékozódjunk a rendelkezésre álló útmutatók információiból. Így biztosak lehetünk a jó döntésben.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kiberbiztonság gombnyomásra - idei technológiai trendek II.

ked febr 7 , 2023
ShareTweetPinShareA Micro Focus szakértői szerint a kiberbiztonsági eszközökre, a mesterséges intelligenciával történő adatfeldolgozásra, a fejlett felhőfelügyeleti szoftverekre, illetve az értékáram menedzsmentjére érdemes összpontosítani idén. A Micro Focus szerint ezek a technológiák pörgetik fel a piacot 2023-ban. Intelligens adatfeldolgozás Egyre több vállalat használ különféle innovatív algoritmusokat, hogy hasznos információkat nyerjen ki […]
adatbázis

És még ez is...