Okosépület: Samsung – ABB megállapodás

okosotthonA nagyméretű lakó- és kereskedelmi ingatlanok, valamint a többlakásos lakóépületek élhetőségének és energiahatékonyságának javítása érdekében az ABB Smart Buildings és a Samsung C&T Corporation Engineering & Construction Group („Samsung C&T”) új, globális megállapodást kötött.

A megállapodás mindkét fél törekvését jelzi, hogy integrálja a holisztikus épületfelügyeleti megoldásokat –például a Samsung C&T Homeniq okosotthon platformja, az ABB-free@home rendszer és az ABB i-bus KNX –, ami jelentősen kiszélesítheti az egyetlen épületfelügyeleti eszköz alkalmazásával lehetséges lakás- és épületgépészeti szolgáltatások vezérlésének körét. A lakók választhatnak a Homeniq alkalmazás, az ABB-free@home app és az ABB fali panelek között, így egyetlen felhasználói felületről vezérelhetik a Samsung C&T és az ABB összes okosotthon-eszközét.

Az integrált, könnyen kezelhető és rugalmas termékek és megoldások iránti növekvő vásárlói igény kielégítése érdekében a partnerség egy újabb lépés a hatékonyabb energiagazdálkodás, az alacsonyabb energiaköltségek és a jobb életminőség biztosítása felé. Az ingatlanokban lévő összes energiahálózati rendszer kezelésének és felügyeletének új képessége várhatóan csökkenti a csatlakozási díjakat azáltal, hogy csökkenti a csúcsidőben a fogyasztást, és felgyorsítja a napelemes berendezések megtérülését.

Nagy az épületek felelőssége

Lucy Han, az ABB Energetika üzletág Smart Buildings divíziójához tartozó épület- és lakásautomatizálási globális termékcsoport vezetője elmondta, hogy a megállapodás a Samsung C&T-vel újabb fontos lépés a zökkenőmentes és átfogó intelligens épülettechnológiák és szolgáltatások portfóliójának bővítésében, és tükrözi a partnerekkel való együttműködés iránti folyamatos elkötelezettségünket a globális energiahatékonysági kihívások megoldása érdekében.

Hyejung Helen Cho, a Samsung C&T Life Solution Department vezetője hozzátette, hogy az építőipari vállalatok, az ingatlanfejlesztők és -üzemeltetők is kihasználhatják a Samsung C&T eszközeinek és az ABB Smart Home vezérlőeszközeinek kombinált, teljes körű kínálata által garantált előnyöket és kényelmét. A Samsung C&T platformjának választéka folyamatos lehetőségeket mutat a fejlesztők számára, hogy idővel tovább fejlesszék a technológia színvonalát.

Az épületek a felelősek az energiafogyasztás negyven százalékáért és a globális üvegházhatású gázok kibocsátásának harminc százalékáért, de a gyorsan fejlődő technológiák jelentős csökkentést ígérnek ezen a téren. A Samsung C&T-vel kötött új megállapodás további közös innovációs kezdeményezésekhez vezet, amelyek középpontjában egy újonnan továbbfejlesztett ingatlankezelési platformmal kapcsolatos partnerség áll. Az év elején Koreában kidolgozott koncepció előzetes tesztelése után jelenleg további közös kísérleti projektek kidolgozása folyik Európában, Ázsiában és a Közel-Keleten.

Az ABB és a Samsung Electronics 2022 áprilisában már aláírt egy külön, globális megállapodást, amelynek célja a lakóépületek holisztikus, intelligens épülettechnológiájának előmozdítása volt az ABB-free@home® és a Samsung SmartThings integrációja révén.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az adathalászok rászálltak a Magyar Postára

ked nov 14 , 2023
A Magyar Posta nevét és arculati elemeit felhasználó adathalászlevelekre hívja fel a figyelmet a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete. A szervezet a Facebook-oldalán hétfőn azt írta: az elmúlt napokban egyre több az olyan adathalászlevél, amelyet a Magyar Posta nevében küldenek a támadók, az eredetire megszólalásig hasonlító, de káros weboldalra vezető […]
belföldi postautalvany

És még ez is...