Hogyan válasszuk ki a megfelelő méretű kanapét?

kanape.netÉrdekes tény: egy átlagos magyar napi 2,5-3,5 órát tölt a kanapén, a tévé előtt nasival a kezében. De függetlenül attól, hogy mi megfelelünk-e ennek az átlagnak, a kiszemelt kanapénknak átlag felettinek kell lennie. Azonban ennél is fontosabb, hogy illeszkedjen az életstílusunkhoz és a helyhez.

Az otthonunk berendezése során sok mindent figyelembe kell venni a tökéletes összképhez. Nézzük, hogy a kanapékat illetően milyen opciók közül lehet választani!

Standard 

Ez a típus átlagosan 70-84 hüvelyk hosszú, 30-40 hüvelyk széles és 30-40 hüvelyk magas. Bőséges helyet biztosít a szeretteinkkel és/vagy négylábú, bundás barátainkkal való összebújáshoz. Általában három ülőpárnája van, és átlagosan körülbelül 86 hüvelyk hosszú. 

Szekcionált 

A ülőgarnitúrákkal és a hagyományos kanapékkal ellentétben a szekcionált ülőgarnitúráknak nincs szabványos mérete, mivel ez a fajta ülőalkalmatosság rugalmasságot tesz lehetővé, hogy bármilyen méretű helyre elférjen.

A standard kanapéval ellentétben több egymástól független darabból állnak, amelyek számos pozícióban elhelyezhetők. A metszetek szokásos elrendezése L-alakú, balra vagy jobbra néző konfiguráció. Vannak U-alakú szekciók is, amelyek ideálisak olyan nagyobb terekhez, ahol sok ülőhelyre van szükség. 

A szekcionált kanapék a háromszemélyestől a hét (vagy több) személyes kanapéig változhatnak attól függően, hogy hány további részt adunk hozzájuk. Méretük is nagyon eltérő lehet, mivel a metszetek különböző nagyságúak és formájúak.

Egyenlő oldalú metszetekből álló

Az egyenlő oldalú szekcionált kanapé általában öt üléssel rendelkezik Az átlagos mérete 95 hüvelyk x 95 hüvelyk, az ülésmélység pedig 37 hüvelyk és 40 hüvelyk között változik.

Sezlon 

Az átlagos mélysége 37 és 40 hüvelyk között van, és az összes ülés számától függően változó hosszúságú. Azonban egy tipikus hétüléses heverő körülbelül olyan 195-215 hüvelyk hosszú.

Háromüléses szekcionált 

Ez a típus általában 37-40 hüvelyk mély és 78-88 hüvelyk hosszú. Az ülés magassága pedig változhat. A legtöbb kanapénál 15 és 20 hüvelyk között mozog a padlótól a párna tetejéig, a 17-18 hüvelyk az alap.

Ággyá alakítható kanapé

A kanapék kiválóan alkalmasak üldögélésre, de ha társaságunk van, és nincs vendégszoba a házban a számukra, akkor a kanapé többfunkciós bútordarabbá avanzsálhat. Nappal gyönyörű kanapé, éjszaka pedig egy teljes vagy queen méretű ágy. 

Találjuk meg a tökéletes méretet bármilyen helyhez!

Ha még mindig nem vagyunk biztosak abban, hogy találunk-e az életterünkhöz megfelelő kanapét, ne féljünk. A Kanape.net webáruház például olyan kanapékat kínál, amelyek bármilyen méretű helyre beilleszthetők. 

Vizuális vonzerő

Egy nagy szoba egy szabványos 8 láb magas mennyezettel főként egy hosszú és széles darabért kiálthat alacsony háttámlával, míg egy 10-12 láb magas mennyezettel rendelkező kis szobába érdemes egy magas háttámlával ellátott ülőgarnitúrát berakni. Mindegyik opció segít vizuálisan kitölteni a helyiséget anélkül, hogy túlterhelné a teret.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az OXO tőkét emel a Glosterben

szo ápr 2 , 2022
Az OXO csaknem 355 millió forinttal emeli meg a Gloster alaptőkéjét; amiből hazai magánbefektetők 55 millió forintot állnak. Az OXO Technologies Holding Nyrt. közleménye szerint a Gloster Infokommunikációs Nyrt. a jegyzési árat a döntés időpontjában érvényes 180 napos forgalommal súlyozott átlagárban, 952 forint részvényenkénti árban határozta meg. A jelen kibocsátással […]
Gloster

És még ez is...