Új magyar találmány próbálja meghódítani a világot


Újabb magyar ügyességi játék próbálja meghódítani a világot. Egy fiatal kutatócsapat megalkotta a FLUX névre keresztelt játékot, amelynek működése a fizika és a tudomány szabályain alapul: bemutatja, hogyan működik a magneto-dinamika, vagyis a mozgó elektromágnes. A játékot május 15-én, a TedxDanubián mutatják be Budapesten.

A mágneses játék egy kísérleti eszköz és egy izgalmas ügyességi játék egyszerre. A megszokottól eltérő mágneses kölcsönhatással egy erős mágnes golyót lehet a levegőben tartani közvetlen kontaktus nélkül. A Lenz-törvényt elsőként szórakoztatásra használó játék az Indiegogo közösségi finanszírozási oldalon gyűjti a támogatásokat és az előrendeléseket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Okostelefon-függők az újságírók

sze máj 7 , 2014
Munkájuk egyik legfontosabb eszközének tekintik az okostelefont az újságírók a Trendlabor Médiaindex legújabb, a médiában dolgozó szakemberek mobilhasználati szokásait vizsgáló kutatása szerint. A felmérés alapján az újságírók már gyakrabban használják az okostelefont e-mailezésre, illetve az aktuális hírek nyomon követésére és közösségi felületeik kezelésére, mint telefonálásra vagy sms-ek küldésére. Tízből nyolc […]

Friss, ropogós