Az OXO tőkét emel a Glosterben

GlosterAz OXO csaknem 355 millió forinttal emeli meg a Gloster alaptőkéjét; amiből hazai magánbefektetők 55 millió forintot állnak.

Az OXO Technologies Holding Nyrt. közleménye szerint a Gloster Infokommunikációs Nyrt. a jegyzési árat a döntés időpontjában érvényes 180 napos forgalommal súlyozott átlagárban, 952 forint részvényenkénti árban határozta meg. A jelen kibocsátással együtt a Gloster már több mint kétmilliárd forintot vont be kétéves tőzsdei jelenléte alatt. A sikeres tőkeemelés után, a frissen bevont tőkét a cég 2025-ig tartó stratégiájának részeként nagy növekedés előtt álló felhős (cloud) és szoftverfejlesztő cégek felvásárlására fordítja. Azt is közölték, hogy a Gloster az akvizíciókat tőkeáttételes finanszírozásból valósítja meg, mely finanszírozási formához biztosít önerőt az OXO jelenlegi tőkeemelése.

Az alaptőkeemeléssel 372 899 darab új részvényt bocsátanak ki és vezetnek be a BÉT-re, a Gloster részvényeinek közkézhányada a teljes részvényszámhoz viszonyítva a korábbi 18,58 százalékról, 20,33 százalékra nő. Közölték: ezzel a Gloster kevesebb mint egy év alatt sikeresen megduplázta a közkézhányadban lévő részvények számát. A Gloster igazgatósága a cég alaptőkéjét (jegyzett tőkéjét) 169 746 920 forintról legfeljebb 3 728 990 forinttal feltételesen – a tőkeemelési eljárás eredményétől függően, a tőkeemelési eljárás sikeres lezárását követő hatállyal – tervezi megemelni. A részvények jegyzési értéke legfeljebb 354 999 848 forint, amiből a jegyzett tőkén felüli rész a tőketartalékba kerül.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Fegyházbüntetésre ítélték egy nemzetközi sportfogadási csalás több vádlottját

szo ápr 2 , 2022
Fegyházbüntetésre ítélték egy nemzetközi sportfogadási csalás több vádlottját — közölte a Fővárosi Törvényszék. Mint írták: a büntetőügyben az ügyészség 12 ember ellen emelt vádat számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény különösen nagy kárt okozó bűntette, gazdálkodó szervezet tagjának kötelessége megszegésére irányuló folytatólagosan elkövetett vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt. Az […]
toto

Friss, ropogós