Úgy tűnik jó lóra tett a Siemens a digitális technológiával

Ernst Werner von SiemensEmelkedő bevételek mellett csökkent a Siemens német gépipari és fejlett technológiai konszern nyeresége üzleti évének utolsó negyedében, de az év egészét tekintve saját várakozásait is felülmúlta a vállalat teljesítménye. A gyorsjelentés alapján a Siemens 17,44 milliárd euró értékesítési árbevételt ért el pénzügyi éve negyedik, 2021 július-szeptemberi negyedévében, ami 18 százalékkal haladja meg az egy évvel korábbi 14,81 milliárd eurót. A bevétel árfolyam-kiigazítással, összehasonlítható alapon tíz százalékkal emelkedett. A működési eredmény harminc százalékkal, 2,18 milliárd euróra emelkedett. A nettó nyereség 1,33 milliárd euró lett, ami viszont 29 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi 1,88 milliárd eurónál. Az egy részvényre jutó nyereség hígított értéke 1,43 euróra csökkent az egy évvel korábbi 2,17 euróról. Elemzők 16,78 milliárd eurós bevétel mellett részvényenként 1,46 eurós nyereségre számítottak.

A negyedév folyamán 19,1 milliárd euró értékben kapott megrendeléseket a Siemens, 26 százalékkal többet az egy évvel korábbi 15,1 milliárd eurónál. A 2021-es pénzügyi évben a vállalat értékesítési árbevétele 13 százalékkal, 62,26 milliárd euróra, működési eredménye 23 százalékkal, 9,1 milliárd euróra, nettó nyeresége pedig 59 százalékkal, 6,7 milliárd euróra ugrott. Az egy részvényre jutó nyereség 54 százalékkal, 7,68 euróra emelkedett. A megrendelések értéke 23 százalékkal, 71,38 milliárd euróra nőtt. A Siemensnek ez volt az első teljes üzleti éve a veszteséges energiaüzletág kiszervezésével létrehozott vállalat, a Siemens Energy nélkül. A frankfurti tőzsdére tavaly ősszel bevezetett, gázturbinákat és energiaátvivő rendszereket gyártó vállalatban kisebbségi részesedése van az anyavállalat Siemens AG-nek. A Siemens Energy 2020-as leválasztását követően az anyavállalat bejelentette, hogy innentől kezdve a digitális technológiára összpontosít, elsősorban az ipari, infrastrukturális, szállítási és egészségügyi területre koncentrál.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

NMHH: egyre fiatalabban kezdenek internetezni a magyar gyerekek

pén nov 12 , 2021
Egyre fiatalabban kezdenek internetezni a magyar gyerekek; majdnem kétszer annyi hét-nyolc évesnek volt tavaly mobiltelefonja, mint 2017-ben – derült ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) reprezentatív kutatásából. A kutatásból kiderült, hogy a három eltelt év alatt a hét-nyolc évesek körében csaknem a duplájára nőtt a telefonnal rendelkezők aránya, […]