A Pegasus kémszoftvert gyártó izraeli NSO vállalat elküldi 100 dolgozóját és távozik a vezérigazgató

PegasusA Pegasus kémszoftvert gyártó izraeli NSO Group nevű vállalat meneszti 100 dolgozóját, és távozik Salev Hulio, a cég vezérigazgatója is – jelentette a Haarec.

A visszalépett vezérigazgató, a három alapító egyike, a lap szerint vevőt keres a cégnek. Hulio helyét Jaron Sohat, az eddigi operatív igazgató veszi át a helyét. A társaság ráadásul a mintegy 750 munkavállalója közül körülbelül százat az utcára tesz. A nehéz helyzet oka, hogy amerikai és izraeli állani tisztviselők tiltakozása miatt meghiúsult az amerikai L3Harris Technologies, Inc. nevű védelmi vállalkozással tervezett üzlet. Az NSO sikertelenül próbált lekerülni az Egyesült Államok feketelistájáról, és ezért néhány hónappal ezelőtt a cég megkezdte a cég eladását az L3Harrisnak, mert így átalakult volna amerikai céggé, és ezzel lekerülhetett volna a listáról.

Az NSO az idei évet várhatóan 150 millió dolláros bevétellel zárja, de súlyos pénzügyi helyzetbe került, mert az Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma tavaly novemberben feketelistára tette, miután kiderült, hogy néhány afrikai állam a Pegasus programmal kémkedett az amerikai külügyminisztérium tisztviselői után Afrikában. A kibervédelmi szakma több vezetője arra figyelmeztetett a lapban, hogy ha Izrael nem engedélyezi az új megállapodásokat, akkor több vállalat bezárja kapuit, még több alkalmazottat elbocsájtanak, és állításuk szerint Izrael nem lesz jelentős tényező a kiberfegyverek piacán.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

MNB: manipulálták a Kulcs-Soft részvényeket

ked aug 23 , 2022
ShareTweetPinShareA Magyar Nemzeti Bank (MNB) összesen 24 millió forint piacfelügyeleti bírságot szabott ki három magánszemélyre a piaci manipuláció tilalmára vonatkozó rendelkezések megsértése miatt. Az érintettek bizalmasan egyeztettek a Kulcs-Soft Nyrt. igazgatóságának elnökével a Kulcs-Soft részvénnyel kapcsolatos kereskedésről. Az MNB piacfelügyeleti eljárást folytatott le két magánszeméllyel szemben annak megállapítására, hogy megsértették-e […]
Kulcsár Tibor Kulcs-Soft

És még ez is...