Nemkívánatosnak nyilvánították a Wilfried Martens Központ tevékenységét Oroszországban

orosz címer jelvényNemkívánatosnak nyilvánította a Wilfried Martens Európai Tanulmányok Központjának oroszországi tevékenységét az orosz főügyészség.

Az elemzőközpontot, az Európai Néppárt – az Európai Parlament legnagyobb és legrégebbi pártja – hivatalos „agytrösztjét” Wilfried Martens volt belga miniszterelnök hozta létre 2007-ben. Az orosz főügyészség közleménye szerint a központ 2014 óta tartott rendezvényei „kizárólag az Oroszországi Föderációról alkotott negatív kép kialakítására”, valamint az Oroszországgal való katonai-politikai és információs konfrontáció szükségességének igazolására és a szankciós nyomás erősítésére összpontosít.

„A meghívott, orosz állampolgársággal rendelkező, külföldről szponzorálnak külföldi álszakértők az Oroszországi Föderációban végrehajtandó hatalomváltáshoz állítólag szükséges gazdasági és alkotmányos reformokról szóló téziseket népszerűsítik” – állította a hivatal. A főügyészség kifogásolta, hogy az Ukrajna elleni háború kezdete után a szervezet Oroszországgal szemben további szankciókat, valamint segítségnyújtást sürgetett Ukrajnának.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Olyat igazoltak magyar matematikusok, amit Erdős Pál is csak sejtett

szo aug 5 , 2023
Erdős Pál több évtizedes geometriai sejtését igazolták az ELKH Rényi-intézet, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME), és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) matematikusai. Az SZTE közlemény szerint Leo Moser osztrák-kanadai matematikus az 1960-as években tette fel azt a geometriai kérdést, hogy sík legfeljebb mekkora hányada színezhető ki úgy, hogy két […]
Erdős Pál az édesanyjával

És még ez is...