Végre megalakult a Digitalizációs fejlesztési és szabályozási munkacsoport

Túri AnikóNagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter döntése szerint, július 15-én megalakult és egyben megtartotta első ülését a Digitalizációs fejlesztési és szabályozási munkacsoport.

A munkacsoport célja, hogy előmozdítsa egy európai szinten versenyképes, a digitalizációban élen járó, a társadalmi és üzleti elvárásokat magas szinten kiszolgáló, innovatív pénzügyi szektor kialakulását – közölte Túri Anikó, a munkacsoport vezetője, pénzügyi és gazdasági jogi szabályozásért, valamint az állami vagyonért és postaügyért felelős államtitkár. A bankközi munkacsoport munkájában a miniszter munkaszervezetén túl a Magyar Nemzeti Bank, a Magyar Bankszövetség, valamint olyan meghatározó pénzpiaci szereplők vezető képviselői vesznek részt, mint az OTP Bank, a Magyar Bankholding vagy a Gránit Bank.

A közlemény szerint a pénzügyi szektor szereplői már napjainkban is élen járnak a digitalizáció elterjesztésében, így az online pénzügyi szolgáltatások igénybevétele is egyre elterjedtebb Magyarországon, ugyanakkor a versenyképesség és a szolgáltatási színvonal további fokozása érdekében elengedhetetlenül szükséges, hogy az érintett szabályozó szervezetek és piaci szereplők rendszeresen és formalizált keretek között közösen jelöljék ki a további lehetséges fejlesztési irányokat, továbbá együtt tegyenek javaslatokat a jelentkező adminisztratív akadályok felszámolására.

“A munkacsoport feladatának tekinti, hogy mindezeket a célokat figyelembe véve, az Országgyűlés őszi ülésszakára egy banki digitalizációs szabályozási törvénycsomag-tervezetet készítsen elő annak érdekében, hogy az ügyfelek a pénzügyi szolgáltatásaik igénybevételekor már a közeljövőben biztonságos és költséghatékony, egyben a XXI. századi elvárásoknak is megfelelni képes gyors és ügyfélbarát eljárásokkal találkozzanak” – fogalmazott Túri.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Egymillió dollárral kecsegtet a Huawei

hét júl 18 , 2022
Alkalmazás-fejlesztőknek szóló nemzetközi versenyt indított a Huawei Technologies. A 2022-es Huawei Global App Innovation Contest (Apps UP) megmérettetés a világ minden tájáról, így Magyarországról is várja a jelentkezőket. A bruttó egymillió dollár összdíjazású verseny idén a „Together We Innovate” (Közösen újítunk) tematika keretében zajlik, hét kategóriában és öt versenyrégióban. Harmadik […]
dollár