Mesterséges intelligencia kerül az italautomatákba

italautomataMesterséges intelligencia alapú italautomaták fejlesztésére nyert támogatást az italautomaták üzemeltetésével foglalkozó H-Vend Service Kft.

A vállalat a fejlesztéshez a Széchenyi 2020 programban 139,42 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott, amellyel háromféle intelligens italautomata fejlesztését és prototípusainak gyártását valósítja meg 2024 tavaszára. A szegedi társaság 2001-ben alakult. Eleinte csak italautomaták üzemeltetésével foglalkozott, majd egy teljesen új, innovatív irányba indult el, és ma már az automaták átalakításával, felújításával, tervezésével és gyártásával is foglalkozik. A cég elsősorban exportra termel, célpiacai Franciaország, Spanyolország és Olaszország, ahol már stabil vevőkörrel és biztos piaccal rendelkezik – áll a vállalat honlapján. A közleményben azt írták, hogy az italautomaták két jelentős innovatív egységet is fognak tartalmazni: intelligens termékplatformot, illetve vákuumos és védőgázas kávétároló rendszert. A támogatott projektben a modern automaták mellett egy olyan mobilalkalmazást is fejlesztenek, amely érintés nélküli vásárlási lehetőséget kínál a különböző ital- és áruautomaták használatánál a fertőzés kockázatának minimalizálására.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a H-Vend Service Kft. tavalyi nettó árbevétele 506,3 millió forint volt, egy évvel korábban pedig 400,8 millió forintot tett ki. A cég 2022-ben 57,4 millió forint, míg 2021-ben 11,5 millió forint nyereséggel zárt.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Magyar fintech megoldás a fülöp-szigeteki vendégmunkásoknak

szo okt 14 , 2023
Digitális fizetési megoldás fejlesztéséről és bevezetéséről állapodott meg a Peak Hungary, a Columbus Magántőkealap és a fülöp-szigeteki Rizal Commercial Banking Corporation (RCBC). A „Fintech Synergy for Overseas filippinos” című dokumentumot a Magyarország és a Fülöp-szigetek közötti diplomáciai kapcsolatfelvétel ötvenedik évfordulója alkalmából megrendezett eseménysorozat keretében szeptember 27.-én Manilában írták alá a […]
Peak Hungary, Columbus Magántőkealap, RCBC

És még ez is...