Félmilliárdos támogatást kapott az OPTIWELLA Kft.

 Bakos Tamás ügyvezető igazgató, társtulajdonos beszédet mond az Optiwella Kft. beruházásának átadásakor, Szegeden 2024. április 8-án.

Az OPTIWELLA Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 860 millió forintért fejlesztette a távközlési eszközöket feldolgozó, felújító üzemét.

Az OPTIWELLA Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. elektronikai társaság 860 millió forint értékű fejlesztése nyomán új generációs kiszolgáló- és gyártókapacitások jöttek létre a különböző eszközöket feldolgozó, felújító üzemben. A projekthez a Magyarországon adózó magyar állampolgárok 500 millió forintos támogatást nyújtottak. Az MTI közleményéből nem derül ki, hogy a támogatást a cégnek vissza kell-e fizetnie.

Az OPTIWELLA elsősorban prémium minőségű felújított Data Over Cable Service Interface Specification (DOCSIS) kábelmodemeket és Cable Modem Termination Systems (CMTS) azaz kábelmodemes lezáró rendszereket forgalmazó társaság. A DOCSIS egy nemzetközi telekommunikációs szabvány, amely a már létező kábeltévé hálózatokon történő, nagy sebességű adatátvitelt teszi lehetővé. A CMTS egy olyan berendezés, amely jellemzően egy kábeltársaság fejállomásán vagy központjában található, és amelyet adatszolgáltatások nyújtására használnak, például kábeles internet vagy Voice over IP, kábel-előfizetőknél.

Az OPTIWELLA ezeket a rendszereket, az új áruk töredékéért, felújítva, műszakilag ellenőrizve kínálja. A társaság eddig hat földrészen több mint ezer ügyfelet szolgált ki 2011-es alapítása óta. Szegedi telephelyükön egy saját feldolgozó üzemmel, high-tech tesztlaborral, valamint egy több, mint 400 ezer cikket számláló raktárkészlettel szolgálják ki vevőiket.

A 2022-ben 42 főt foglalkoztató vállalat árbevétele akkor 2,61 milliárd forint, az üzemi eredménye 629,498 millió forint volt. A társaság tulajdonosai Szirbik Albert és Bakos Tamás.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Q1: Alacsony bázisról nő nagyot a Samsung nyeresége

ked ápr 9 , 2024
ShareTweetPinShareA Samsung Electronics negyedéves működési eredménye több mint 900 százalékkal nőtt. A Samsung azzal számol, hogy az első negyedévben közel a tízszeresével nőtt a működési nyeresége éves összevetésben, miután a félvezetők árának az emelkedésére megugrott a cég bevétele az egy évvel korábbi alacsony bázishoz képest, amikor a chipek iránti kereslet […]
Samsung

És még ez is...