USA: hét kínai szuperszámítógépes társaság a feketelistán

Gina Raimondo, az Egyesült Államok kereskedelmi minisztereAz Amerikai Egyesült Államok Kereskedelmi Minisztériuma hét kínai szuperszámítógépes társaságot tett feketelistára nemzetbiztonsági aggályokra hivatkozva.

Az amerikai kormányzat szerint a szankcióval sújtott szervezetek részt vettek a kínai hadsereg által használt szuperszámítógépek építésében és a tömegpusztító fegyverek kifejlesztésére irányuló programok elősegítésében. A szankcionált vállalatok, szervezetek vezetik Kína szuperszámítógépes fejlesztését, és kulcsszerepet játszanak a Kína önellátásra törekvésében a chipgyártás tekintetében. Gina Raimondo, az Egyesült Államok kereskedelmi minisztere szerint a Biden-kormány felhasználja “hatóságainak teljes körét annak megakadályozására, hogy Kína az amerikai technológiákat felhasználja e destabilizáló katonai modernizációs erőfeszítések támogatására. A szuperszámítógépes képességek létfontosságúak sok – talán szinte az összes – modern fegyver és nemzetbiztonsági rendszer, például atomfegyverek és hiperszonikus fegyverek fejlesztéséhez”. A korábbi elnök, Donald Trump alatt az Egyesült Államok számos kínai vállalatot felvett a gazdasági feketelistájára, köztük az ország legfontosabb távközlési- és okostelefongyártóját, a Huawei-t, a legfontosabb chipgyártóját, az SMIC-et és a legnagyobb dróngyártóját, a DJI Technology-t.

A feketelistára tett kínai szervezetek
• Tianjin Phytium Information Technology Co., Ltd.
• Shanghai High-Performance Integrated Circuit Design Center
• Sunway Micro-Electronics Co., Ltd:
• National Supercomputing Center Jinan
• National Supercomputing Center Shenzhen
• National Supercomputing Center Wuxi
• National Supercomputing Center Zhengzhou

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Magyar Posta arculati elemeit használják adathalászok

szo ápr 10 , 2021
A Magyar Posta arculati elemeit felhasználó, kéretlen elektronikus levelekben elrejtett információgyűjtő kémprogramra hívja fel a figyelmet a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete. A rendőrség azt közölte: a levél nyelvezete eltér a megszokott hivatalos formulától, és már a megszólítás is gyanút ébreszthet. A levélben szereplő hivatkozás megnyitását követően, a címzett eszközére […]
posta