Miért fenntarthatóbb a rovar alapú kutyatáp?

Bellfor kutyaeledelAz éghajlatváltozás és az ahhoz kapcsolódó kihívások már régóta foglalkoztat sokakat. Egyre többen tisztában vannak azzal, hogy életünk számos területén fenntartható alternatívákra lesz szükség a jövőben.

Ez vonatkozik az állateledelre is. A Bellfor kutyatáp-gyártó innovatív rovar-alapú termékcsaládot kínál, amelynek köszönhetően már nem kell választania a fenntarthatóság és a fajnak megfelelő kutyatáplálás között.

Az intenzív állattenyésztés károsítja a környezetet
A modern gyári gazdálkodás, amelyet ma széles körben gyakorolnak a növekvő húsigény kielégítésére, jelentős terhet ró a környezetre. Világszerte az összes mezőgazdasági földterület több mint 70 százaléka vagy állattenyésztésre vagy az állatok takarmányozására szolgál.

Emellett az intenzív gazdálkodás nagy mennyiségű vízfogyasztással jár, és a szarvasmarhák különösen nagy mennyiségű metánt bocsátanak ki, amikor táplálékukat megemésztik. Mindenki a szén-dioxidot okolja, mint az éghajlatváltozás egyik fő oka, pedig a metán klímára gyakorolt ​​káros hatása ennek sokszorosa.

A nagyüzemi állattartásnak az éghajlatváltozásra gyakorolt ​​hatása nem tagadható. A világ népességének növekedésével párhuzamosan az elkövetkező évtizedekben valószínűleg nőni fog a hús iránti kereslet, így a hústermeléssel járó környezeti károk elkerülhetetlenül tovább fognak növekedni.

A kutyáknak is van ökológiai mancsnyoma
Csakúgy, mint az embereknek, a kutyáknak is van ökológiai mancsnyoma, a táplálékukban lévő hús miatt. Ha csökkenteni szeretnénk a négylábú barátaink környezeti mancsnyomát, a legjobb mód, hogy alternatívákon gondolkodunk az etetést illetően.

Sok gazdi emiatt fontolóra veszi a vegán kutyaeledelre való áttérést. A kutyák táplálkozási igényei miatt azonban ez rossz ötlet. Végül is a kutyák emésztőrendszere elsősorban húst képes feldolgozni. A tisztán növényi étrend ezért hosszú távon emésztési problémákat és súlyos egészségügyi problémákat okozhat.

A Bellfor által már évek óta kínált rovarfehérjét tartalmazó kutyaeledel sokkal jobb alternatívának bizonyult. Ez a nem hagyományos fehérjeforrás magas biológiai értékkel rendelkezik, és minden szükséges esszenciális aminosavat tartalmaz, amire a kutyáknak szükségük van, így nincsenek hátrányai a hagyományos húshoz képest.

Rovarfehérje a jobb fenntarthatóság érdekében
A fekete katona légy (Hermetia illucens) lárvái, amelyeket a rovarfehérje előállítására használnak, nemcsak kiváló minőségű fehérje szállítónak számítanak, hanem a környezet szempontból is jó választásnak bizonyul.

A hagyományos haszonállatokhoz képest csak minimális helyet igényelnek, és nincs szükség takarmánytermesztésre. Ezenkívül a lárvák nem termelnek klímát károsító metánt, és vízfogyasztásuk is lényegesen alacsonyabb, mint a hagyományos haszonállatoké.

Rovar alapú fenntartható termékek a Bellfortól
A Bellfor úttörő a rovarok kutyaeledelben fehérjeforrásként való felhasználásában. A vállalat még 2016-ban dobta piacra az első kétféle rovar alapú száraz eledelt.

Azóta a kínálat folyamatosan bővült. Ma a Bellfor mintegy 30 különböző, kiváló minőségű terméket kínál a környezetvédelemmel foglalkozó kutyatulajdonosoknak rovarfehérjével vagy rovarzsírral.

Ez magában foglalja az egészséges kutya rágcsálnivalókat és a különféle természetes táplálékkiegészítőket a nedves eledel mellett. A Bellfor online áruházban további információkat találhat a fenntartható rovar alapú kutyaeledelről, valamint a kutyák és a környezet számára nyújtott számos előnyéről.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Csapd csak be magad: erős jelszavakat használok, így védettek a fiókjaim

ked okt 19 , 2021
Felhasználók széles körében egészen megdöbbentő tévhitek élnek a kibertámadásokról. Túlzás nélkül, ezek egy része minden alapot nélkülöző, finoman fogalmazva is minimum naiv vélemény. Általános ajánlás minden felhasználónak, hogy erős jelszót állítson be, mert minél bonyolultabb, annál nehezebb azt feltörnie egy hackernek. Számos weboldal addig nem is enged tovább, amíg nem […]
jelszó

És még ez is...