Magyarországon tovább növekszik a 5Gringos sportfogadások piaca

laptop 3D PreziSzámos más iparághoz hasonlóan a szerencsejátékok és a sportfogadások online piacon való megjelenése is valódi robbanást hozott az ágazatnak. Nem véletlen, hogy egy mondaton belül kerül említésre ez a két terület, hiszen számos platformon, mint amilyen a https://5gringo.org címen elérhető 5Gringos is, a kaszinó játékok és a sportfogadási lehetőségek egyaránt megtalálhatók. Nyilván nem kell részletezni, hogy ennek gazdasági okai vannak.

A legfrissebb, 2024 elején készült statisztikai adatok szerint ugyanis az olyan jellegű platformok száma, amilyen a 5Gringos, megközelíti az ötezret. Ez pedig egy kemény piaci versenyt feltételez, ami pedig magával hozza a tényt, hogy a résztvevőknek minden lehetséges eszközt be kell vetniük, hogy elegendő ügyfelet szerezzenek és profitabilisan tudjanak működni.

Ennek pedig az egyik eszköze, ha egy olyan platform, mint a 5Gringos is, minél szélesebb játékválasztékot, szórakozási lehetőségeket kínál azoknak, akik úgy döntenek, fiókot nyitnak náluk. Ilyen szempontból pedig kézenfekvő megoldás, hogy egyazon webcímen, persze különböző rovatokban találhatsz kaszinó játékokat és sportfogadási lehetőségeket.

Ugyanakkor, az informatikai, számítógépes megoldások is azon elemek közé sorolhatók, amelyekkel a 5Gringos és a többi platform kiemelkedhet. Ezek közül az első, ami már szinte alapvetésnek számít, hogy az oldalak HTML5 kompatibilitással rendelkezzenek, ez biztosítja ugyanis, hogy azok mobilról is éppen olyan minőségben és tartalommal legyenek elérhetőek, mint asztali számítógépről.

Ez azonban még nem minden. Az oldalak folyamatosan követik az aktuális technológiai trendeket, ennek megfelelően ma már bitcoin kaszinók és sportfogadási oldalak is találhatóak, sőt, hamarosan a különböző metaverzumokban is lehetőség lesz a fogadásra.

Röviden, egy olyan ágazatról van szó, amely a szemünk előtt változik, tökéletesedik a technológiai fejlődéssel kéz a kézben. Az alábbiakban következik egy kis áttekintés a piac állapotáról és kilátásairól.

Észak-Amerika az élen

Ami az e-sportfogadási piacon tapasztalható globális trendeket illeti, az élen az észak-amerikai kontinens jár, vagyis konkrétan az Egyesült Államok és Kanada, azzal, hogy az előbbi azért viszi a prímet. Ez különösen az elmúlt néhány évben tettenérhető folyamat, amióta a legnagyobb amerikai sportfogadási hálózatok stratégiai partnerségre léptek az olyan népszerű, milliós rajongótábort maguk mögött tudható ligákkal, mint az NBA, vagy az NHL.

Mögöttük azonban, a második helyen ott van Európa, ezen belül is különösen Németországot, Bagy Britanniát, Franciaországot és Olaszországot érdemes említeni. Ezek az országok az elmúlt évek során szintén komoly befektetéseket eszközöltek ezen a területen, ami tetten érhető a fogadók és fogadások számában is.

A harmadik helyen a csendes-óceáni térség áll, vagyis Japán, Ausztrália, Indonézia, Thaiföld, őket Dél-Amerika követi, vagyis az olyan foci nagyhatalmak, mint Brazília, Argentína és Columbia. A lista utolsó helyére szorult a Közel-Kelet és Afrika, ezen belül is az olyan országok, mint Szaúd Arábia, az Egyesült Arab Emirátusok, Egyiptom és Nigéria.

Feltörőben az e-sportok

Ha azon sportok kerülnek górcső alá, amelyekre a legtöbben fogadnak, itt a lista élén senkit se fog meglepetésként érni a labdarúgás. A legnépszerűbb és legtöbb szurkolóval rendelkező sportágról van szó, amelynek a versenyei milliókat vonzanak, így szinte magától értetődő, hogy a foci fogadások pörögnek a legjobban.

Az utána következő kosárlabda, lóverseny és baseballt követően azonban megjelentek a lista elején az e-sportok. Az online világban vívott sportok az ifjabb nemzedék körében nagyon népszerűek, akik már úgy szocializálódtak, hogy nem feltétlenül igénylik a teljes körű élmény megszerzéséhez azt, hogy valahol fizikailag jelen legyenek, vagy valamit és valakit megérinthessenek. Nekik köszönhetően az e-sportok felfelé ívelő trendet produkálnak.

AI, blokkláncok, egyéb innovációk

Ahogyan arról már a cikk elején szó volt, a sportfogadási platformok fejlődése jelentős mértékben köszönhető annak a ténynek, hogy lépést tartanak a technológia fejlődésével. Az egyik innováció, amire felfigyeltek és egyre inkább beépül az ilyen platformok kínálatába, az a mesterséges intelligencia.

Azzal, hogy ennek még az elején jár a dolog, de az AI technológiában rejlő lehetőségek komoly fejlesztési potenciált jelentenek. Arról van szó, hogy a sportfogadási oldalakba beépített mesterséges intelligencia elemzi és figyeli a játékosok szokásait, preferenciáit, költését és ennek megfelelő, testreszabott tippeket, ajánlatokat tud nekik adni. Vagyis, nem kell annyi ideig keresgélni az aktuális versenyek és szorzók között, mert az oldal azokat fogja elsősorban kiemelni, amelyek szokásaid alapján tetszhetnek neked.

Ugyanakkor azonban fontos kihangsúlyozni, hogy a sportfogadásra mindig úgy kell tekinteni, mint szabadidős tevékenységre és nem mint esetleges megélhetési forrásra. Ha fogadsz, akkor ne a meggazdagodás reményében tedd, hanem kikapcsolódásként.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az online csoportos németórák 3+1 előnye

hét febr 12 , 2024
ShareTweetPinShareKiköltözés előtt állsz, vagy csak egy hosszabb kiküldetésre mennél? Esetleges először utazol egyedül német nyelvterületre, és szeretnéd feltalálni magad minden helyzetben? Bármelyik is a helyzet, mindegyik esetben érdemes elgondolkodnod az online nyelvtanuláson. El is mondjuk, miért! Kiknek ajánlott az online némettanulás? Nem fér bele az idődbe a rendszeres ingázás? Rendszertelen […]
egyuttnemetul.hu

És még ez is...