Hiszel a saját szemednek? Csúnya nagyot tévedhetsz

einsteinManapság már simán lehetséges, hogy egy videohívás során az arc, amit a képernyőnkön látunk nem is valóságos, csupán egy ráillesztett képmás, mégis olyan valósághű, hogy szinte képtelenség különbséget tenni egy hamisítvány és egy igazi személy között. 2011-ben megjelent egy alkalmazás, amely képes volt átültetni egy fotóról kivágott arcot egy videón mozgó arc helyére, mindezt dinamikusan és valós időben. Mára nincs szükség Photoshopra, hogy Albert Einstein vezeti a taxinkat egy videón, akár elég ez a furcsa és kissé bizarr alkalmazás.

Bár 2011-ben az algoritmus még nem volt tökéletes, de négy évvel később a Dél-kaliforniai Egyetem kutatói és fejlesztői kifejlesztettek egy olyan módszert, amellyel egy virtuális valóság headset segítségével lemásolták az arckifejezéseket és virtuális karakterekké alakították őket. Ez a módszer segítheti a bűnözőket a fogyasztók megtévesztésében, a sikkasztásban és az illegális nyereségszerzésben. Mindemellett biztosak lehetünk abban, hogy a kiberbűnözők nagyon kreatívak tudnak lenni, amikor a legújabb technológiákat kell kihasználniuk pénzszerzés céljából — áll a Kaspersky Lab közleményében.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nagyon terjed a Fast-Flux botnet

sze nov 4 , 2015
A Fast-Flux egy DNS alapú technika, amit botnet hálózatok arra használnak, hogy adathalász és káros kód terjesztő oldalakat, vagy a fertőzött hosztokat rejtsenek proxy szerverek mögé. A botnet tagjai round-robin ütemezéssel nagyjából öt percenként váltják egymást, és megváltoztatják DNS bejegyzéseiket meggátolandó az IP alapú szűrést, és a hálózat felfedezését. A […]

És még ez is...