A Magyar Telekom szerint Magyarország vezető szerepet tölthet be az 5G tesztelésében

Magyarország vezető szerepet tölthet be a régióban az 5G (ötödik generációs) telekommunikációs technológia és a ráépülő okos megoldások tesztelésében a Magyar Telekom vezérigazgatója szerint.

Christopher Mattheisen a szolgáltató szerdai közleménye szerint a cég budapesti 5G konferenciáján kijelentette: a Magyar Telekom segítséget nyújt ahhoz, hogy Magyarország az 5G-fejlesztések egyik európai központja lehessen és kezdeményező szerepet vállal a digitális átalakulást elősegítő programokban. Kim Kyllesbech Larsen, a Magyar Telekom műszaki vezérigazgató-helyettese hangsúlyozta: bár a 4G technológia gyorsabb adatátvitelt és számos új lehetőséget hozott, fejlődése lineáris maradt. Az 5G új szintet jelent a legkorszerűbb technológiák kihasználásában többek között a szállítmányozás, a mezőgazdaság, az orvostudomány vagy a közigazgatás terén – tette hozzá.

A cég szerint az 5G várhatóan megnyitja az utat jelenleg még nem vagy csak kísérleti formában létező technológiák – többek között az intelligens közlekedési rendszerek, az okos otthonok és városok, a robotizált távműtétek vagy a távorvoslási alkalmazások – előtt is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Mi az: 4,5 millió forintba kerül és még csak nem is működik

szo szept 9 , 2017
Pontosan 18 350 dollárért (~4,66 millió forint) kelt el egy Commodore 65 (más néven C64DX) típusú retró számítógép az eBay-on. A retró számítógépek gyűjtőinek álma, a Commodore 65 számítógépek nagyon ritkán bukkanak fel árverésen. A most eladott példány sorozatszáma a 3. volt. Becslések szerint ezekből a számítógépekből összesen 50-200 darab […]

Friss, ropogós