Mi köze a Lenovonak a Tejútrendszerhez?

tejutMiután közel öt éve használja a Lenovo adatközponti megoldásait, az Európai Űrügynökség (ESA) megújította szerződését a Lenovóval, és továbbra is a Lenovo NeXtScale rendszert veszi igénybe a Gaia Projekt által generált hatalmas mennyiségű adat feldolgozására. A 2013. december 19-én indult Gaia Projekt célja, hogy a Tejútrendszer minden korábbinál részletesebb térképének elkészítésével hozzásegítse a kutatókat a világ keletkezésének és fejlődésének jobb megértéséhez. A csillagok leltározásához a projektnek olyan fejlett technológiára van szüksége, amely lehetővé teszi nagymennyiségű adat pontos és hibamentes feldolgozását.

A Lenovo 2011 óta, a Gaia Projekt tervezésétől kezdve működik együtt az ESA Európai Csillagászati Központjával a küldetés során generált tudományos adatok feldolgozásában. Ez a tevékenység alapvető fontosságú a Gaia végső adatfájljának elkészítéséhez, amelynek mérete a küldetés befejezésekor több mint egy petabájt (egymillió gigabájt vagy nagyjából kétszázezer DVD tárkapacitása) lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Magyarországra is megérkezett az LG X screen

csü máj 19 , 2016
Már Magyarországon is elérhető az LG X screen okostelefon a vállalat partnereinek kínálatában. Az új X-sorozat tagja, az LG X screen a kiváló kamerát, az Always-on funkcióval rendelkező másodlagos kijelzőt, valamint a prémium kialakítást egyesíti — ráadásul mindezt olcsón. Az LG X screen okostelefon az Always-on funkcióval rendelkező másodlagos kijelzővel […]

És még ez is...