Takarékbank az erős ügyfélhitelesítésről: mindenki higgadjon le!

TakarékbankA Takarékbank olyan megoldást talált, amellyel az erős ügyfélhitelesítés csak pár másodperccel hosszabbítja meg az online vásárlást.

A Takarékbank ügyfeleinek januártól az internetes bankkártyás vásárlások többségénél meg kell adniuk egy díjmentes sms-ben kapott, egyszer használatos kódot és egy állandó négyszámjegyű jelszót (internetes PIN – iPIN). Ezek nélkül nem tudják jóváhagyni a bankkártyás fizetést. A két kód használata csupán pár másodperccel hosszabbítja meg a vásárlást, viszont használatával biztonságosabbá válik az. Az iPIN kezdeti jelszót a szolgáltatás indulásáig a bank bocsátja a kártyabirtokosok rendelkezésére. Ezt a kezdeti jelszót a bevezetést követően 2021. március 31-ig meg kell változtatniuk az ügyfeleknek a bankkártyájuk segítségével bármely Takarékbank ATM-en keresztül. Az internetes bankkártyás fizetéshez szükséges másik azonosítót, az egyszer használatos kódot minden egyes vásárláskor külön küldi meg a bank az ügyfél által megadott mobiltelefonszámra.

Ha valaki eddig nem adta meg mobilszámát a banknak, vagy korábban megadott elérhetőségében változás történt, akkor a telefonos ügyfélszolgálaton, VideoBankon keresztül vagy bármely Takarékbank fiókban meg kell adnia vagy frissítenie kell a számát ahhoz, hogy januártól az interneten továbbra is tudjon bankkártyával fizetni. Az ügyfeleknek a Takarékbank ATM-jeinek többségén is lehetőségük van telefonszámuk aktualizálására készpénzfelvétel során. Lehet olyan, az Európai Unión belül működő kereskedő, aki nem hitelesített online fizetési rendszert használ. Ilyenkor a Takarékbank ügyfeleinek jogszabályi elvárás miatt egy összegben 9 ezer forintig, egymást követően 30 ezer forintig van lehetőségük az internetes bankkártyás vásárlásra.

3 comments to “Takarékbank az erős ügyfélhitelesítésről: mindenki higgadjon le!”
 1. Már hányingert kapok a TAKARÉKBANKTÓL!
  NEM LENNE OTT KÖLCSÖNÖM, RÉGÓTA OTT HAGYTAM VOLNA!
  AZ OTT DOLGOZÓK, PLD MISKOLCON A VASGYÁRI.
  TUDATLANOK, INKÁBB KI NYOMJÁK A TELEFONT, HA VALAMIT ÉRDEKLŐDŐK!
  KÜLÖN, NEKIK ÜZENEM.
  SZÉGYELLJÈK MAGUKAT, HOGY OLYAN CSÚNYÁN VISELKEDTEK VELEM, EGY BETEG IDŐS ASSZONNYAL!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.