Tolvajok a Parlamentben?

parlamentMintegy kilencven számítástechnikai eszközt, köztük a legnagyobb kormánypárti frakció hét vadonatúj laptopját lopta ki a Parlamentből és a képviselői irodaházból a rendőrség gyanúja szerint egy raktáros – írja az Átlátszó. A két HP, a két Toshiba és a három Lenovo idén március 3-án érkezett meg a Képviselői Irodaház raktárába, ám amikor egy hónappal később szerették volna megkapni a frakció tagjai, már nyoma sem volt a laptopoknak. Ezek együttes értéke a rendőrök megállapítása szerint 1,75 millió forint. Az egyik laptopot egy hirdetési oldalon meg is találták. Az eladó révén jutottak el a nyomozók odáig, hogy annak egyik ismerőse, a képviselői irodaház raktárosa lehetett az, aki kihozta a munkahelyéről a gépeket és átadta neki.

A meggyanúsított raktáros tagadja a bűnösségét. Az is kiderült, hogy a lopott laptopot meghirdető személy testvére a parlament lakatosműhelyében dolgozott. Miután a raktárost meggyanúsították, rá két nappal újabb üggyel is megvádolták. „A rendőrök most már úgy gondolják, hogy nem csak a hét laptop, hanem a Parlamentből hiányzó 74 asztali számítógép és öt monitor is az ügyfelem révén tűnt el. A rendőrök szerint védencem 2015 októbere és 2016. január 31. között hordta ki a Parlamentből a számítógépeket, azaz nagyjából az adott időszak alatti 75 munkanap alatt minden műszakja alatt egyet” – mondta az Átlátszónak a raktáros ügyvédje, Galsa Péter.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ment volna világgá az NNG, de mégis marad?

sze ápr 20 , 2016
Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a magyar kormány és az NNG Kft., amelynek értelmében a főként navigációs szoftvereket gyártó cég az iparági trendekkel ellentétben nem keres olcsóbb munkaerőt, hanem továbbra is Magyarországon tartja központját és a fejlesztési feladatokat – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a szerződés aláírását követő sajtótájékoztatón. Az […]