Megvannak az első Dr. Magyari Endre-díjasok

kezfogasBartolits István és Fiala Károly vette át elsőként a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) elnöke által tavaly alapított Dr. Magyari Endre-díjat, amely a hírközlési piac fejlődéséért folytatott több évtizeden át végzett kiemelkedő munka, életmű elismerése céljából adományozható.

Bartolits István a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karának Rendszertechnika ágazatán diplomázott és 2006 óta a BME címzetes egyetemi docense. 1998-tól már a NMHH jogelődjénél dolgozott, majd 2010 óta a hatóság Technológia-elemző főosztályát irányítja. Munkája során a jelen és jövő technológiai fejlődési trendjeivel és ezeknek a szabályozási kérdéseivel foglalkozik elméletben és gyakorlatban egyaránt. Az NMHH képviseletében tagja a nemzetközi Broadband Forum technikai munkacsoportjának, az a Nemzetközi Távközlési Egyesület, az ITU T SG 13, valamint az NGN GSI munkacsoportjának, valamint részt vesz az Európai Elektronikus Hírközlési Szabályozók Testülete, a BEREC munkájában is.

Fiala Károly a spektrumszabályozás egyik legelismertebb szakértője Magyarországon. Jelen volt a magyar mobiltávközlés születésénél, szaktudását kezdetektől a mobil kommunikáció szabályozásának szolgálatába állította. 1994-től részt vett valamennyi spektrumértékesítési eljárásban, tevékenysége nem csak a hazai, hanem a nemzetközi frekvenciaszabályozás átfogó ismeretén alapul, a Deutsche Telekom csoport spektrumszakértői teamjének elismert tagja. Nevéhez fűződik az egyik legaktívabb spektrummunkacsoport életre hívása, amely az IVSZ (Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége), később pedig a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács keretében belül gyűjti össze az iparági véleményeket és azokat konszenzusosra emelve tárja az NMHH elé. Munkájával nagyban hozzájárul a hazai spektrumszabályzási tevékenység hatékonyságához, szakmai véleményére a hatóság mindig is támaszkodott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Magyar tanár a világ 300 leginnovatívabb pedagógusa között

pén máj 15 , 2015
Az E^2 Global Educator Exchange elnevezésű rendezvény a Microsoft fejlesztésekért felelős oktatói tartanak továbbképzést a világ minden tájáról érkező középiskolai tanárok és diákok számára. Összesen 300, a világ leginnovatívabb oktatójaként számon tartott szakember kapott meghívást a háromnapos rendezvényre – olyan oktatók, akik kimagasló eredményességgel alkalmazzák a korszerű technológiát az oktatásban. […]
Microsoft

Friss, ropogós