Nélkülözhetetlen kiegészítő a profi frizurához: a hajvágó olló

claudiashop.huA kifogástalanul gyönyörű, tökéletes frizura elengedhetetlen eszköze a hajvágó olló, azonban a rendelkezésünkre álló bőséges választék alaposan feladja a leckét. Milyen az ideális kellék? Milyen szempontokat érdemes figyelembe venni a választás során? Az alábbiakban erről írunk.

Az ideális vágóeszköz ismérvei

Amennyiben a cél egy profi fodrászkellék beszerzése, a claudiashop.hu hajvágó ollóinak kínálatában érdemes körülnézni. Különféle méretekben, kialakításban és színben elérhetők, de akár háromrészes készletet is megvásárolhatunk. Ez utóbbi előnye, hogy igényes műbőr tokkal együtt kerül birtokunkba, s így az ollók szállítása, tárolása praktikusan megoldható.

Alapesetben, ha a méretezés kapcsán szeretnénk informálódni, az egyes értékeket hüvelykben találjuk, ami annyit tesz, hogy 1 inch 2,54 cm-rel egyenlő. Általánosságban elmondható, hogy egy női kézhez 5-ös, 5,5-ös méret a legideálisabb. Míg egy 6-os olló inkább férfikézhez optimális.

Természetesen az alapanyag is lényeges kérdés, egy rozsdamentes acél termék strapabíró és tartós, így ha emellett döntünk, nem választunk rosszul. Lényeges szempont továbbá, hogy milyen célra vennénk igénybe, milyen gyakran használnánk. A fogak száma és a pengeél hosszúsága döntő abból a szempontból, hogy ritkításhoz vagy épp száraz vágáshoz hívnánk segítségül.

A legjobb megoldás, ha több eszköz is rendelkezésünkre áll, így a pontvágáshoz és például a ritkításhoz külön-külön beszerzünk más-más ollótípust.

A sokak számára talán lényegtelen követelmény, ami igenis kiemelten fontos, hogy mennyire kényelmes. Lehetőleg ergonómiai kialakítású terméket válasszunk, hiszen nem mindegy, hogy a kezünknek mennyire komfortos a vele történő munkavégzés.

Különböző ollótípusok a vágási technikához mérten

Ahogyan korábban már említettük a vágási mód meghatározza, hogy milyen eszközt érdemes választani. Eszerint például tompa vágáshoz hosszabb pengeéllel rendelkező, viszont 65 fokos pontvágás esetén rövidebb pengéjű olló az ideális. Rövid felnyíráshoz szintén egy hosszabb pengéjű változat lesz a legoptimálisabb.

Persze a kezünk mérete is döntő, hiszen egy kisebb kéz számára egyértelműen kényelmesebb egy rövid pengeélű ollóval dolgozni. Ha pedig nem szeretnénk túlgondolni ezt a kérdést, az alábbi ajánlás támpontként szolgálhat.

A legtöbb fodrászatban 5-5,5 inch méretű vágó ollókkal dolgoznak napi szinten, de természetesen a saját igényeink és kényelmi szempontjaink előbbre valóbbak mindennél, ugyanis az elvégzett munka minősége láthatja kárát ellenkező esetben.

Praktikus megoldás: a hajvágó készlet

Amint kitapasztaljuk, hogy melyik változattal tudunk igazán profi munkát végezni, a későbbiekben is célszerű olyan típusokat választani. Egy hajvágó készlet szintén jó szolgálatot tehet, ezáltal egy hajvágó olló, egy ritkító és egy pengés hajnyeső is a birtokunkba kerül. Egy efféle szettben még szerszámok és csavarok is fellelhetők, hogy valóban igényeink szerint állíthassuk be.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mikortól javasolt megkezdeni az extra bőrápolást? Mit tehetünk a megelőzés érdekében?

pén aug 11 , 2023
ShareTweetPinShareAhogyan telik az idő, bőrünkön is kezd meglátszani, hiszen lassul az elasztin- és kollagénszintézis, ráadásul a szervezetünk sem képes ugyanúgy hasznosítani a tápanyagokat, aminosavakat. Fontos, hogy a megfelelő hatóanyagokat eljuttassunk a bőrünkhöz. Preventív arcápolás Érdemes már a 30-as években megkezdeni a specializáltabb bőrápolási rutint, ehhez mindenképpen alkalmazzunk értékes hatóanyagokban gazdag […]
biola.hu

És még ez is...