Bankkártyás csalópalántát fogtak derék rendőreink

Vádemelési javaslattal zárult annak a fiúnak az ügye, aki külföldi bankkártyák adataival akart jogosulatlanul vásárolni több millió forint értékben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XV. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytatott egy 16 éves budapesti fiúval szemben információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett miatt. A nyomozás adatai szerint a fiú 2016. július 29-e és 2016. augusztus 16-a között nyolc amerikai bankkártya megszerzett adataival kezdeményezett jogtalan vásárlást több áruház internetes oldalán. Tizenöt tranzakciót hajtott végre egy külföldi bank internetes felületén, több mint hárommillió forint értékben, ebből közel 150 ezer forintért sikeresen vásárolt. A rendőrök beazonosították az elkövetőt és 2016. augusztus 17-én elfogták egy Budapest XV. kerületi bevásárlóközpont üzletében, ahol éppen át akarta venni a megrendelt videojáték-konzolt. A rendőrök a nyomozást befejezték és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Card Fraud Preventer: a legígéretesebb magyar Fintech megoldások III.

pén febr 3 , 2017
Magyarország 25 legígéretesebb FinTech startup megoldását térképezte fel és publikálta a T-Systems Magyarország, a FinTech Group és a Cisco Magyarország együttműködésével. Közülük válogattuk ki azokat, amelyekbe a szerkesztőségünk a legnagyobb fantáziát látja. Egyébként nem csak az ötletesség miatt az egyik kedvencünk ez a megoldás, de ahogy a Mona Lisát idézően […]