Hitelből veszi meg a Vodafone-t a 4iG leányvállalata

4iGA 4iG Nyrt. minősített többségi tulajdonában lévő Antenna Hungária Zrt. hitelszerződéseket kötött az MFB Magyar Fejlesztési Bankkal és más hitelintézetekkel a Vodafone Magyarország Zrt. 51 százalékos tulajdonrésze megszerzésének finanszírozása érdekében.

Az infokommunikációs vállalat jelezte, hogy az MFB-vel kötött hitelszerződés kapcsán január 8-án jelent meg a Kormány döntése a Magyar Közlönyben. Eszerint a legfeljebb 425 millió eurós hitel esetén a tőkekövetelés nyolcvan százalékáig a magyar államot visszavonhatatlan készfizető kezesség terheli. (Klassz! Magyarul, ha a magántulajdonban lévő hitelfelvevő cég fizetésképtelenné válik, Magyarország állampolgárai állják a kölcsönbe felvett összeg nyolcvan százalékát. A -szerk- megj.)

A GVH-nak nem lesz dolga a felvásárlással
Ahogy az várható volt, a 4iG hétfőn este bejelentette, hogy a kormány rendeletet hozott a Vodafone Magyarország Távközlési Zrt. feletti irányítás megszerzésével megvalósuló összefonódás nemzetstratégiai jelentőségűnek minősítéséről.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

EU versenyjog: már anonim is bejelenthetők a vállalati fúziók és állami támogatások anomáliái

ked jan 10 , 2023
Magánszemélyek, névtelenségük megőrzése mellett, figyelmeztethetik az uniós versenyjogi hatóságokat a versenyszabályokat sértő törvénytelen vállalati fúziókról és állami támogatásokról a jövőben. Az Európai Bizottság közleménye szerint ezzel bővül a versenyjogi kihágásokra 2017-ben bevezetett bejelentési lehetőség, amelyet olyan jogellenes gyakorlatok gyorsabb felderítése érdekében vezettek be, mint a kartellezés, az egyes termékek piactól […]
Európai Parlament

És még ez is...