MKB Bank FinTech verseny: az ötletek minősége túlmutat a várakozásokon

Nyolc digitális pénzügyi rendszerfejlesztés támogatásáról döntött az MKB Bank a FinTech (pénzügyi technológiák) programja keretében indított versenyen.

A pénzintézet közleménye szerint Magyarországon elsőként tartott az MKB Bank FinTech versenyt, amelyre 56 érvényes pályázat érkezett, ezek közül nyolc vehet részt az inkubációs szakaszban. A jövő januárban induló inkubációs programban a kiválasztott megoldásokat 18 hónapon keresztül fejlesztik tovább az MKB finanszírozása mellett. Az inkubációs programban a projektekre fordított kockázati tőke összege egyedi – közölte a bank. A győztes megoldásokkal egyértelműen az a cél, hogy az ügyfelek tudják őket alkalmazni, de az ötletgazdákat el akarják juttatni odáig, hogy innovációik piac- vagy exportképesek legyenek.

Hetényi Márk, az MKB Bank vezérigazgató-helyettese a közlemény szerint azt mondta, az ötletek minősége túlmutat a várakozásaikon, ezért úgy döntöttek, hogy a kiválasztott nyertesek mellett a legjobb ötleteket is megvalósítják egy második ütemben. A nyolc nyertes projekt között szerepel személyes pénzügyi menedzsment, robot befektetési tanácsadó, csalásdetektáló, áruhitelezést, tőkeági finanszírozást támogató, továbbá big data alapú ügyfélprofilozó megoldás is.

A Blueopes csapata például a bankkal együttműködve szeretne egy olyan platformot létrehozni, amely automatikus vagyonmenedzsmentet biztosít szinte bárkinek, a Family Finances pedig egy olyan megoldáson dolgozik, amely segít a szülőknek abban, hogy jobban nyomon követhessék a gyerekek pénzügyeit, amellett, hogy pénzügyi tudatosságra is nevelik őket. A Tőkeportál az MKB bank segítségével szeretne egy közösségi tőkeportált létrehozni, a nyugaton egyre jobban elterjedő újfajta közösségi finanszírozási modell, az úgynevezett equity crowdfunding alapján. Az Elevator Finance 7. pedig egy olyan hitelközvetítő céget szeretne létrehozni, amely az online vásárlásoknál könnyítheti és gyorsíthatja meg az azonnali hitelfelvételt. Ennek során a szükséges jövedelmi adatokat az ügyfél netbankjából olvasnák ki, a személyes okmányokat fotón kérnék, a szerződést pedig futár vinné ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ami biztos: 35 milliárd forint digitális kompetencia fejlesztésére

vas dec 25 , 2016
Csaknem 35 milliárd forint fordítható a köznevelési intézményekben a digitális kompetencia fejlesztésére – közölte a digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos. Czunyiné Bertalan Judit elmondta: a digitális kompetencia fejlesztését célzó, európai uniós támogatásból megvalósuló projektet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) dolgozta ki, az irányító hatóság pedig befogadta azt, és ennek eredményeképpen hétfőn […]
Czunyiné és Pölöskeiné

És még ez is...