Ami biztos: 35 milliárd forint digitális kompetencia fejlesztésére

Csaknem 35 milliárd forint fordítható a köznevelési intézményekben a digitális kompetencia fejlesztésére – közölte a digitális tartalomfejlesztésért felelős kormánybiztos.

Czunyiné Bertalan Judit elmondta: a digitális kompetencia fejlesztését célzó, európai uniós támogatásból megvalósuló projektet a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) dolgozta ki, az irányító hatóság pedig befogadta azt, és ennek eredményeképpen hétfőn a felek aláírták a támogatásról szóló szerződést. A program célja, hogy a digitális oktatási stratégia megvalósításában tanári továbbképzést, eszközbeszerzést és tantermi informatikai támogatást nyújtson.

Pölöskei Gáborné, a Klik elnöke arról beszélt, hogy a program során főleg laptopokot és tableteket vásárolnak, a tervek szerint hatvanezer darabot, az eszközökhöz pedig a digitális írástudás alapjait biztosító képzést kapcsolnak. Emellett projektorokat, fali konzolokat, vetítővásznakat, valamint a gépek töltését szolgáló úgynevezett töltőkocsikat is beszereznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nehogymá' a telefon jobban tudja, mi érdekel? Pedig, de!

hét dec 26 , 2016
A Honor három év alatt 74 különböző országban lépett a piacra, és tavaly már negyven millió készüléket szállított le, amelyeknek értékesítéséből hatmilliárd dollárnyi (~1800 milliárd forint) bevételre tett szert. Az új csúcskészülék, a Honor Magic többévnyi kutatás-fejlesztés eredményét testesíti meg. A készüléket egy négymagos Kirin 950-es processzor hajtja, a megjelenítésről […]