Cisco szoftver az első szakmai informatikai érettségin

Cisco_Horvath_KrisztinaA Cisco Packet Tracer szoftvert használják majd a diákok az első informatikai szakmai érettségin 2017-ben a hálózati feladatok megoldásához — mondta a Hálózati Tudás Terjesztéséért Programiroda (HTTP) Alapítvány kuratóriumi elnöke. Sisák Zoltán hozzátette: a szakközépiskolák és szakgimnáziumok diákjai gyakorlás céljából egész évben használhatják a programot. A kuratóriumi elnök arról is beszámolt, hogy az országban mintegy 170 informatikai profilú szakgimnázium van, az informatikai szakképzésben 16 ezer tanuló vesz részt.

Horváth Krisztina, a Cisco Magyarország ügyvezető igazgatója szerint az informatikai szakokra jelentkezők száma az utóbbi években jelentősen lecsökkent, és az első helyen jelentkező felvételizők csupán hat-nyolc százaléka választja az informatikát, és a befejezetlen felsőoktatási képzések aránya is rendkívül magas. Az oktatásban ezért jelenleg az egyik legnagyobb potenciált a középfokú, technikusi képzés jelenti.

A Cisco Packet Tracer egy szimulációs program, amivel a diákok akár otthoni körülmények között is gyakorolni tudják a hálózatok kiépítését és a hálózati eszközök beállítását. A programot a Cisco minden szakközépiskola és szakgimnázium részére ingyenesen elérhetővé tette.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Az Európai Bizottság etikai vizsgálatot rendelt el Neelie Kroes ügyében

pén okt 7 , 2016
Az Európai Bizottság etikai vizsgálatot indított Neelie Kroes egykori uniós biztos ügyében, aki kiszivárgott iratok szerint a hivatali ideje alatt is vezető tisztséget töltött be egy bahamai offshore cégben — erősítette meg a brüsszeli testület egyik szóvivője. Alexander Winterstein erről a bizottság szokásos napi sajtótájékoztatóján számolt be, újságírói kérdésre válaszolva, […]

És még ez is...