Mostantól érdemes csak igazán a 4-es, 6-os villamosokon digitális jeggyel utazni

4-6-os villamosTeszt jelleggel a 4-es és 6-os villamosokon az utastérben is érvényesíthetők a digitális jegyek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A közlemény szerint a két villamosjáraton a papírjegyekhez hasonlóan a BudapestGO alkalmazásban digitálisan megvásárolt, eseti utazásra szóló jegyek is érvényesíthetők a járművek utasterében található matricák beolvasásával. Az utastérben az ajtók jobb oldalánál és a vezetőfülkénél is megtalálhatók az érvényesítéshez szükséges matricák. Az eseti jegyeket azonnal érvényesíteni kell. A nagykörúti Combino villamosokat hétvégén és a nem tanítási napokon átirányítják az 1-es villamos vonalára is, így a tesztidőszakban a mobiljegyek érvényesítése az 1-es villamos vonalán is működik.

Ezzel párhuzamosan a BKK vizsgálja az NFC technológia bevezetésének lehetőségét is. Ezzel a módszerrel egyetlen érintéssel beolvashatóvá válna a digitális jegy vagy bérlet, hasonlóan egy bankkártyás fizetéshez. Felhívták a figyelmet arra, hogy az eseti digitális jegyek, a napijegyek és a bérletek használata eltérő. Csak a digitális vonaljegyet és az időalapú jegyeket szükséges a kódmatrica beolvasásával érvényesíteni. A napijegyek és a bérletek a vásárláskor megadott kezdő időponttól érvényesek, csak az első ajtós felszállásnál és a metróbejáratnál szükséges beolvasni azokat a matricával.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Kerülnék az irodai munkát az informatikusok

pén júl 8 , 2022
Nem hiányzik a napi akár többórás ingázás, a dugóban üldögélés az it-szektor dolgozóinak — derül ki a No Fluff Jobs állásportál nemzetközi kutatásából. Az elemzés szerint a két évvel ezelőtt kezdődött világjárvány gyors megoldásokra és alkalmazkodásra kényszerítette mind a munkaadókat, mind a munkavállalókat. A home office népszerűvé vált, és úgy […]
informatikus laptop