Információbiztonsági képzéseket indít az Óbudai Egyetem

A nagy igényre való tekintettel információbiztonsági képzéseket indít az Óbudai Egyetem.

Rajnai Zoltán, az intézmény dékánja közölte: a kétéves akkreditált levelező képzést diplomásoknak indítják, az első évfolyamban harminc-negyven hallgatóval. A mérnökök információbiztonsági szakmérnöki, az egyéb diplomával rendelkezők pedig információbiztonsági szakember képesítést szerezhetnek. Nagyon nagy az igény az információbiztonsági szakemberek iránt: az önkormányzatoknál és az államigazgatásban kétezer új munkatársra volna szükség, a versenyszférában pedig óriási az információbiztonsági szakemberek hiánya – mondta.

A tematikát az aktualitásoknak megfelelően állítják össze; ezzel kapcsolatban a dékán felidézte, hogy egy májusi hétvégén 150 országot ért zsarolóvírus-támadás. A dékán arról is szólt, hogy vannak olyan kormányzati és egyéb szervezetek, amelyek már iskolás kortól fontosnak tartják a kiberbiztonságra nevelést, a károk kilencven százalékát ugyanis emberi mulasztások okozzák. Szükség van információbiztonságra nevelő kampányokra – jelentette ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ezért tanulj meg tanulni III.

ked aug 15 , 2017
Egy, a napokban közzétett friss tanulmány szerint az élethosszig tartó tanulás lesz a jövőben az „életben maradás” záloga. A tanulmány megpróbál választ adni arra, hogy miért lesz még fontosabb a tanulás, mint jelenleg, és hogy hogyan érint ez szinte mindenkit. Az Egyesült Államokban, Kentuckyban szénbányászokat programozóvá képeznek, hiszen az alacsony […]

És még ez is...