Facebook-botrány: állítólag nem voltak érintettek európai felhasználók az adatgyűjtésben

A korábbi hírekkel ellentétben nem osztotta meg európai felhasználók személyes adatait a Facebook szabálytalanul a Cambridge Analytica nevű brit-amerikai politikai elemző és tanácsadó céggel – jelentette ki Steve Satterfield, a közösségi oldal adatvédelmi igazgatója az Európai Parlament (EP) illetékes bizottságának meghallgatásán.

A legjobb információink arra mutatnak, hogy nem osztottak meg európai felhasználói adatokat – szögezte le az illetékes az EP belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi szakbizottságának (LIBE) késő délutáni ülésén. Ugyanakkor hozzátette: ezt nem fogják tudni végérvényesen igazolni, amíg le nem zárul az ügy részletes vizsgálata. Május végén Mark Zuckerberget, a Facebook alapító-vezérigazgatóját is meghallgatta az Európai Parlament azzal kapcsolatosan, hogy miként használhatott fel a Cambridge Analytica több tízmillió profilt az amerikai elnökválasztási kampányban. Az oldalról azóta letiltott cég közel kilencvenmillió Facebook-oldal adatainak feldolgozásával igyekezett képet alkotni a célba vett amerikai választók politikai beállítottságáról, és ennek alapján a tudtuk nélkül, személyre szabott üzenetekkel próbálta befolyásolni őket. Az Európai Bizottság korábban azt közölte, hogy az adatgyűjtés akár 2,7 millió európai felhasználót is érinthetett.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Intelligens „látó, érző, gondolkodó, dolgozó” robotokat dob piacra az EPSON

csü jún 28 , 2018
Az Epson bemutatta robotikai megoldásai legjavát az Automatica kiállításon. Az Epson bemutatta legújabb robotikai megoldásait, köztük a kétkarú robotját, a WorkSense W-01-et. A már-már teljesen autonóm, kétkarú robot ideális az összetett feladatok automatizálására és a kisebb méretű tételek mozgatására. Az úgynevezett “látó, érző, gondolkodó, dolgozó” gépet számos szenzorral szerelték fel, […]
robot

És még ez is...