Annyi a 3G-technológiának

okostelefonA mobiltelefon-hálózatokban használt 3G-technológia felett eljárt az idő, lassú, drága és nem hatékony – állítják a mobilszolgáltatók és az állami szereplők is. A kivezetés időpontjáról a szolgálatók döntenek, a hatóság célja a fogyasztók védelme, a tudatos döntésekhez szükséges információ biztosítása – közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH).

A közlemény szerint a 4G-hálózatok szinte teljes lefedettsége és az 5G “rohamos” terjedése nyomán világszerte egyre több szolgáltató dönt a 3G hálózatok kivezetése mellett Európában, ami Magyarországon is időszerű. A magyar hírközlési hatóság az európai szabályozási alapelvekkel összhangban technológiasemlegesen szabályozza a frekvenciahasználatot. Nemzetközi előrejelzések alapján az NMHH úgy véli, Magyarországon 2022 és 2023 között következhet be a 3G lekapcsolása. Mindebben a hatóság egyik legfontosabb szerepe a fogyasztók védelme. Ebben az NMHH eddig is sokat tett: a lakossági előfizetők felkészítését a NetreFel kampányban már május óta folytatja. A netrefel.hu tájékoztató weboldalon az idősebb internethasználókat és azok segítőit megcélozva a felhasználói tudatosság fejlesztése mellett a modern készülékek beszerzését is motiválják hasznos tanácsokkal. Ezen túl a hatóság levélben tájékoztatta az m2m-technológiák legnagyobb felhasználóit, az állami intézményeket, önkormányzatokat a várható változásokról. A zökkenőmentes átmenet mindegyik szolgáltató üzleti érdeke, ezért a lehető leggyorsabban és legkörültekintőbben tervezik a lekapcsolást – áll az NMHH közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Befejezték a befejezetlen szimfóniát

vas okt 3 , 2021
Mesterséges intelligencia (MI) bevonásával fejezték be Beethoven X., befejezetlen szimfóniaként ismert alkotását, amelyet októberben mutatnak be a németországi Bonnban. Beethoven életének utolsó éveiben egy újabb zenemű írásába kezdett. Befejezni azonban már nem volt ideje, csupán a vázlatokig jutott. A zeneszerző születésének 250. évfordulója apropóján nemzetközi tudósokból, zeneszerzőkből, zenetörténészekből és technológiai […]
Beethoven

Friss, ropogós