Az EU 355,2 millióval támogatta a tabi járás infrastruktúrafejlesztését

internetA Vidanet Zrt. sikeresen megvalósította és lezárta a tabi járás húsz települését érintő szélessávú internetszolgáltatást biztosító hálózat és központi infrastruktúrafejlesztési projektjét. A fejlesztéshez jelentősen hozzájárult a társaság által elnyert 355,2 millió forint összegű vissza nem térítendő európai uniós támogatás is. A fejlesztés célja az volt, hogy a tabi járás minél több településén elérhetővé váljon a Vidanet -nem túl izmos- maximum 150 Mbps sebességű szélessávú internszolgáltatása és több mint 130 csatornából álló digitális tévékínálata, amelyből közel harminc csatorna HD felbontásban élvezhető. A 2017-ben induló fejlesztésben a pályázati kiírást követve a rendszer a meglévő optikai gerinchálózati szakaszok felhasználásával épült ki, az újonnan bekapcsolódó településeken pedig új optikai elérési hálózatokat épített ki a Vidanet. A fejlesztéseknek köszönhetően a vállalat 88 munkahelyet tud megőrizni a nyugat-dunántúli régióban. A Vidanet jelenleg több mint 74 ezer kábeltelevízió-, 68,7 ezer internet- és húszezer telefon-előfizetőt szolgál ki.

A szerencsés települések
Andocs, Bábonymegyer, Bedegkér, Bonnya, Fiad, Kánya, Kapoly, Kára, Lulla, Miklósi, Nágocs, Sérsekszőlős, Somogyacsa, Somogydöröcske, Somogymeggyes, Szorosad, Tengőd, Torvaj, Törökkoppány, Zics.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Új terminál platformot mutatott be az Ingenico

ked ápr 13 , 2021
Az Ingenico bejelentette az új POS AXIUM platform indulását. A rendszer fontos lépés az Ingenico evolúciójában, mint ökoszisztéma fejlesztő és vezető technológiai partner az elektronikus fizetések elfogadásában. Az AXIUM platform lehetővé teszi az elfogadási lánc szereplőinek – a bankoknak, az elfogadóknak, az alkalmazásfejlesztőknek, és a kereskedőknek –, hogy egyszerűen és zökkenőmentesen hozzanak […]
taps

És még ez is...