Az 5G-s előfizetések húsz százalékkal lesznek drágábbak, mint a 4G-sek

Az Ericsson várakozásai szerint az 5G előfizetések száma 2025-re globálisan elérheti a 2,6 milliárdot, ekkorra várhatóan 65 százalékos lesz az 5G lakossági lefedettsége és a globális adatforgalom 45 százaléka 5G hálózatokon bonyolódik majd – közölte a társaság. Az Ericsson mobilitási jelentése szerint az okostelefon felhasználók átlagos havi adatforgalma a jelenlegi 7,2 gigabájtról (GB) 24 GB-ra emelkedik 2025 végére, részben az olyan új fogyasztói szokások elterjedése miatt, mint a virtuális valóság (VR) videostreaming. A havi 7,2 GB adatforgalom napi 21 perc HD videotartalom megtekintésével egyenlő, míg a 24 GB már napi harminc perc HD videostreaminget és további hat perc VR továbbítást tesz lehetővé. A jelentésből kiderül, hogy 2019-ben számos vezető távközlési szolgáltató Ázsiában, Ausztráliában, Európában, a Közel-Keleten és Észak-Amerikában elindította 5G hálózatát.

A jelenlegi lendület alapján az 5G elterjedése várhatóan sokkal gyorsabb lesz, mint az LTE esetében. A leggyorsabb fejlődés Észak-Amerikában várható, ahol az előrejelzés szerint 2025 végére a mobil előfizetések 74 százaléka 5G-re szól majd. Észak-kelet Ázsia 56 százalékkal a második, míg Európa 55 százalékkal a harmadik helyen áll majd. A jelentés arra is rávilágít, hogy az újonnan indított 5G szolgáltatást a társaságok átlagosan húsz százalékkal drágább csomagban tudják értékesíteni, mint a korábbi 4G szolgáltatásokat. Az Ericsson előrejelzése szerint a mobil hálózatba kapcsolt intelligens eszközök közötti (IoT) kapcsolatok száma 2025 végére globálisan elérheti az ötmilliárdot a 2019 végi 1,3 milliárddal szemben – azaz éves 25 százalékos növekedés várható.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A nemzet kibervédelmi intézete meglepetést készített adventre

pén dec 6 , 2019
A Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete rendhagyó online it-biztonsági adventi naptárat fejlesztett, amely a következő linken érhető el: a naptár. Az it-biztonsági adventi naptár minden napra tartogat egy – egy hasznos tippet, tanácsot, amely hozzájárulhat az online biztonság növeléséhez.

Friss, ropogós