Nagy Márton a Huaweit is útba ejtette

Nagy MártonNagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter és a tárcájának delegációja a Huawei pekingi Bemutató Központjába látogatott.

A Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) közleménye szerint a tárgyaláson részt vett Zhang Hengan, a Huawei értékesítésfinanszírozási részlegének elnöke, Weihie Gao, a Magyarország és Nyugat-Balkán régió vezérigazgatója, Jason Xie, a Huawei Magyarország igazgatója és Fanyu Shi, a Huawei pekingi ügyfélfogadási vezetője is. A látogatás központi témája az ipar digitális átalakulása volt, amely kitörési pont szerte a világban. A miniszter a közlemény szerint elmondta, hogy a digitális gazdaság már ma is a teljes GDP legalább 25 százalékát adja hazánkban, a versenyképes gazdaság fenntartásához azonban kettős transzformációra van szükség: a vállalkozásoknak „zölddé” és „digitalizálttá” kell válniuk, Magyarországot pedig fejlesztési központtá kell tenni. Ehhez szükséges az ipari innováció és a K+F tevékenység fokozása, és el kell érni, hogy hazánk 2030-ra a legjobban teljesítő 10 uniós ország egyike legyen a digitális gazdasági és társadalmi fejlettséget tekintve – mondta. (Amíg ez a kormányzat a köz- és felsőoktatást betörni való tehernek, a pedagógusokat pedig ingyen munkaerőnek, ellenségnek tekintik, addig csak álom, hogy Magyarországból fejlesztési központ legyen. A -szerk- megj.)

Nagy Márton közölte, ebben fontos szerepet játszanak az olyan megbízható, csúcstechnológiát képviselő szövetségesek, mint a kormány stratégiai partnere, a Huawei, amely kétezer családnak biztosít megélhetést hazánkban. A miniszter hozzátette, hogy a cég teljesítménye példaértékű: több mint 170 országban van jelen, hárommilliárd embert szolgál ki és munkavállalóinak több mint fele a kutatás-fejlesztésben dolgozik — áll a GFM közleményében. (A látogatás, és a magyar miniszter súlyát jól jelzi, hogy a kínai cég felső vezetői közül -pedig nem kevesen vannak- senki sem vett részt a látogató és küldöttsége fogadásán. A -szerk- megj.)


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Újfajta gravitációs hullámot találtak

hét júl 10 , 2023
Több nemzetközi konzorcium asztrofizikusai is egyszerre tették közzé eredményeiket, amelyek szerint újfajta gravitációs hullám jeleire bukkantak az univerzumban: olyan nagyon alacsony frekvenciájú jeleket észleltek, amelyekről azt feltételezik, hogy a galaxisunkon áthaladó, finoman rezgő gravitációs hullámokból származnak, ezek lehetséges forrásai pedig a szupermasszív fekete lyukak lehetnek. Többek között az észak-amerikai Nanohertz […]
fekete-lyuk

És még ez is...