A hackerek okosabbak a Smart TV-knél

televizioA Check Point új kutatása az Internet of Things trend biztonsági kihívásaival foglalkozik. Az elemzés bemutatja például, hogyan képes egy hacker teljeskörű, jogosulatlan hozzáférést szerezni egy EZCast előfizető otthoni hálózatához, és így személyes információkat eltulajdonítani, illetve irányítani az otthoni készülékeket. A mintegy ötmillió felhasználót számláló EZCast szolgáltatás alapja egy adapter, amely saját wifi hálózatán működik és okostelefonnal vagy asztali géppel irányítható.

A támadók a wifi rendszeren keresztül tudnak bejutni és hozzáférni mind az EZCast rendszerhez, mind az otthoni hálózathoz. Ahogy bejutottak, észrevétlenül tudnak mozogni a hálózatokban, így titkos információkhoz férhetnek hozzás és megfertőzhetik az otthoni eszközöket. A támadások távolról is végrehajthatóak; a hackerek bárhonnan el tudják indítani a rosszindulatú kódokat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A digitális analfabétákon segítene a Magyar Telekom

hét febr 1 , 2016
A CSR Hungary Díj 2015 pályázaton a Telekom Okosdigitális program érdemelte ki a “Közös felelősség – közös ügyek” kategóriában a fődíjat. A Magyar Telekom edukációs programja keretében eddig már országszerte több mint 62 ezer diák tanult az internet tudatos és biztonságos használatáról társaság dolgozóitól. A vállalat a programon keresztül igyekszik […]