Meg kellett erősíteni a Vodafone hálózatát az ünnepre

A Vodafone Magyarország bővítette kapacitását az augusztus 20-i ünnepére. A statisztikákból ugyanis kiderült, hogy az augusztusban tapasztalható átlagos forgalomhoz képest a korábbi években augusztus 20-án körülbelül másfélszeresére nőtt a beszéd és az adatforgalom is. Mint az a forgalmi adatokból kiderül, Budapesten, az augusztus 20-i tűzijáték területén az augusztusban tapasztalható átlaghoz képest körülbelül hatvan százalékkal többet telefonálnak a Vodafone ügyfelei, a mobil adatforgalom pedig közel 55 százalékkal magasabb az ünnepen. A budapesti tűzijáték területét vizsgálva a mobilhasználati szokások változása is kiolvasható a korábbi évek statisztikái alapján: 2015-ről 2016-ra 168, míg 2016-ról 2017-re 196 százalékkal nőtt a mobil adatforgalom a fővárosban, augusztus 20-án.

Az augusztus 20-i beszédforgalom növekedésének hátterében valószínűleg a korábban említetteknek megfelelően az egymástól a tömegben elkeveredett és egymást megtalálni próbáló barátok, családtagok hívásai állnak, míg a megnövekedett adatforgalom okát a közösségi média által generált azonnali megosztási igényben kell keresni – a budapesti tűzijáték népszerű tartalom közösségi portálokon. Tavaly Budapest mellett Visegrádon és Hollókőn, illetve Hortobágyon volt kiemelkedő a forgalomnövekedés – előbbi kettőn népszerű Szent István napi rendezvények indokolhatták ezt, míg utóbbin a híres Hortobágyi Hídivásár.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A Xerox új, olcsó monokróm MFP nyomtatókat dobott a piacra

csü aug 23 , 2018
A Xerox a B1022 és B1025 többfunkciós MFP nyomtatóit a kis- és középvállalkozásoknak kínálja. Ezek az A3-as multifunkciós készülékek képesek kétoldalas másolásra és nyomatásra, színes szkennelésre, és a B1025 még faxolásra is. Az olyan hétköznapi funkciók, mint a közvetlenül e-mailbe történő szkennelés vagy az USB-flash meghajtóról történő beolvasás és nyomtatás […]