Androidos játékok lopják a facebook-azonosítókat

capaA szlovák ESET legújabb elemzésében két játékot vizsgált, amelyeket a Google Playen találtak, s amelyekbe adathalász funkciót találtak. A Cowboy Adventure és Jump Chess nevű játékok olyan trójai programot tartalmaztak, amelyek lehetővé tették a játékosok Facebook adataink eltulajdonítását. A Google azóta törölte az alkalmazásokat és telepítés előtt figyelmezteti a felhasználókat. A szlovák vállalat jelentése szerint az elmúlt év során a vizsgált androidos eszközök kevesebb mint egy százalékára került potenciálisan ártalmas alkalmazás, azoknál pedig akik a szoftverek telepítéséhez kizárólag a Play Store-t használták, ez az érték még alacsonyabb mindössze 0,15 százalék volt. Számszerűleg ez még így is körülbelül másfél millió fertőzött eszközt jelent.

Az ESET által szintén elemzett hamis Minecraft alkalmazással ellentétben, a mostani Cowboy Adventure és Jump Chess alkalmazások a teljes értékű játék funkcionalitásuk mellett tartalmazták a rosszindulatú kódokat. Az alkalmazások indítása után így a képernyőn megjelenő hamis Facebook bejelentkezési ablak kitöltése után közvetlen a támadók szerverére juttatta el a belépési adatainkat. Összességében egy trükkös adathalász kísérlettel próbálkoztak a támadók, sok esetben sikerrel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Megújul az ITBN

sze júl 15 , 2015
Az ITBN idén új helyszínen (Groupama Aréna), néven (ITBN CONF-EXPO) és megújult regisztrációs metódussal várja az it-biztonsági szakmát, üzleti döntéshozókat és a téma iránt érdeklődő közönséget. A konferencia minden évben neves nemzetközi előadói gárdát vonultat fel, az idei eseményt az FBI Kibervédelmi Divíziójának egyik vezetője nyitja majd meg, és többek […]
stadion