Ismeretlen helyzetben szükség van „a tömegek bölcsességére” – Invitel InnoMax Klub 2016 I.

A változás olyan folyamat, amely mindannyiunk életében jelen van, talán éppen ezért olyan izgalmas. Az Invitel InnoMax Klubon 2016. február 4-én három, a maga területén kiemelkedő szakember bemutatta, hogy bár a tudomány különböző területeit képviselik, a változás mindannyiuk munkásságában markánsan jelen van. „A mostani, sorban a harmadik megújult InnoMax Klubon bemutatjuk azt, hogy érdemes kitekinteni az informatika és a távközlés világából, és be lehet hozni olyan ötleteket, akár a történelemből, akár a biológiából, vagy a közgazdaságtanból, amit hasznosítani tudunk a mindennapokban, és amelyek segíthetik az alkalmazkodási képességünket” – fogalmazott Mártha Imre, az Invitel operatív főigazgatója az eseményt megnyitó beszédében.

A témafelvető előadások sorát Csermely Péter biokémikus és hálózatkutató, az MTA levelező tagja, a Semmelweis Egyetem Orvosi Vegytani, Molekuláris Biológiai és Pathobiokémiai Intézetének egyetemi tanára nyitotta. Példákkal gazdagon illusztrált eőadásában arra mutatott rá, hogy ismeretlen helyzetben viszont szükség van a rendszer szinte minden tagjának a korábbi “tudására”, vagyis „a tömegek bölcsességére” ahhoz, hogy meg lehessen találni az optimális választ, mert fontos, hogy olyan képességekre tegyünk szert akár vállalati szinten is, amelyek egy esetleges válság idején jól hasznosíthatók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A panasz benyújtása után a kereskedőnek kötelessége együttműködnie

ked febr 9 , 2016
Az Európai Bizottság létrehozott egy honlapot, ahová a fogyasztók regisztrálhatnak, és lehetőségük nyílik arra, hogy online vásárláshoz kapcsolódó jogvitáikat ezen keresztül rendezzék, elkerülve a bírósági eljárást. A panasz benyújtását követően az online vitarendezési platform azonnal továbbítja azt az ellenérdekű félnek. Ezt követően az érintett feleknek meg kell egyezniük egy alternatív […]
Kiskereskedelem, kosár

Friss, ropogós