Tűz és víz: az új technológiák és a múzeumok kapcsolat lesz terítéken

magyar-nemzeti-muzeumAz innovatív technológiák, az aktuális trendek, a digitális társadalom kihívásaira adott válaszok bemutatása és megvitatása is a témája a [email protected] konferenciának, amelynek a Magyar Nemzeti Múzeum ad otthont.

A rendezvényen a múzeumok és a kreatív ipar kapcsolatára, a névterekre és a digitálisan keletkező kulturális örökségre helyezik a hangsúlyt, emellett állandóan megújuló, visszatérő témákról, például a digitális múzeumi megoldásokról és az aggregációkról is hallhatnak majd a résztvevők. A tanácskozás első napján díjazzák az AVICOM Nemzetközi Múzeumi és Kulturális Örökségi Audiovizuális Fesztiváljára, a [email protected] 2.0 elnevezésű online multimédia-fesztiválra beérkezett pályaműveket. A fesztiválra azok az ICOM-tagsággal rendelkező múzeumok nevezhettek, amelyek innovatív technológiák, digitális hordozók segítségével korszerű módon formálják át és értelmezik a múzeumi élményt és a kiállítások üzenetét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Czunyiné: a digitális eszközök hatékonyabbá teszik az oktatást

sze nov 23 , 2016
A digitális eszközök hatékonyabbá, eredményesebbé teszik az oktatást, a digitális kompetenciafejlesztési pályázat keretében éppen arról győződhetnek majd meg a tanárok, hogy ezek az eszközök megkönnyítik a dolgukat — mondta a digitális oktatás tartalomfejlesztéséért felelős kormánybiztos. Czunyiné Bertalan Judit a hétfőn bejelentett, 34,4 milliárd forintos, digitális kompetenciafejlesztési uniós pályázattal kapcsolatban kiemelte: a program […]