Trump modernizálná a kormányzati munkát

Donald Trump elnöki rendeletet írt alá, amely a kormányzati munka informatikai modernizálását célozza.

„Az Egyesült Államok politikájának célja az információs technológia biztonságos, hatékony és gazdaságos működtetésének elősegítése” – olvasható az elnöki rendeletben, amely leszögezi azt is, hogy „az amerikaiak megérdemlik a jobb minőségű digitális szolgáltatásokat a kormányuktól”. A rendeletben Trump hangsúlyozza, hogy a kormányzat politikai célkitűzéseinek megvalósításához a szövetségi kormánynak át kell alakítania és modernizálnia kell információs technológiáját és digitális szolgáltatásait. Trump egyúttal létrehozta a Fehér Házon belül az Amerikai Technológiai Tanácsot is, amelynek vezetője Chris Liddell lesz, aki a Fehér Ház stratégiai kezdeményezésekkel foglalkozó részlegének igazgatója, korábban pedig a Microsoft és a General Motors pénzügyi vezetője volt.

A Fehér Ház hétfőn megerősítette, hogy júniusban mintegy húsz informatikai cég vezetője vesz részt azon a Fehér Házban rendezendő tanácskozáson, amelyen a kormányzat infotechnológiai munkájának javítását vitatják meg. Trump korábban már több megbeszélést folytatott a legnagyobb amerikai informatikai cégek – köztük az Apple, a Facebook, az IBM és a Microsoft – vezetőivel. Márciusban pedig a vejét, Jared Kushner fehér házi tanácsadót bízta meg a Fehér Házban szintén újonnan létrehozott Amerikai Innovációs Hivatal vezetésével, amelynek feladata ugyancsak a kormányzati munka átalakítása, az üzleti élet tapasztalatainak bevezetése és esetleg bizonyos kormányzati feladatok privatizálása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

76 millió forintra bírságolta az Infineont a GVH

pén máj 5 , 2017
ShareTweetPinShare Félrevezető és hiányos tájékoztatás miatt 75,85 millió forint eljárási bírságot kapott az Infineon Technologies AG (Infineon) félvezető áramkört gyártó ipari konszern, emellett a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) visszavonta a társaságnak korábban adott fúziós engedélyét. A hatóság közleményében felidézte, hogy az Infineon számára még 2017. január 10-én engedélyezett közvetlen, egyedüli irányításszerzést […]
Infineon, áramkör

És még ez is...