Mit tegyünk, ha nem jó a karikagyűrű?

ékszerpalota.huA leggondosabban kiválasztott karikagyűrű és eljegyzési gyűrű esetében is bekövetkezhet minden pár rémálma, azaz hogy nem jó már az ujjakra. Ezt általában súlyvesztés vagy súlygyarapodás eredményezi. Lássuk is, hogy mit lehet tenni egy-egy ékszerrel, hogy újra megfelelő legyen a mérete. 

Majdnem minden gyűrű méretezhető

Érdekes módon sokszor kapják meg a párok, hogy az adott gyűrűt nem lehet méretezni. Ez a legritkább esetben van így, mivel csak bizonyos típusú gyűrűk olyanok, hogy nem lehet változtatni a méretét anélkül, hogy ne maradjon látható nyoma. Éppen ezért, semmiképp sem szabad elveszíteni a reményt az első nemleges válasz után, hanem érdemes egy kicsit utánajárni a kérdésnek. 

Sokkal egyszerűbb, ha azt a néhány típust mutatjuk be, ami nem méretezhető. Az egyik iIyen, amikor a gyűrű teljes felületén fut körbe egy vésés, ezért ha méretezésre kerül a sor, az biztosan meglátszik. A másik ilyen típus a band ring, Mivel ebben az esetben a gyűrű teljes felületét kövek borítják. Ezeken kívül minden más karika-, illetve eljegyzési gyűrű könnyedén méretezhető, ezért semmiképp se adjátok fel a reményt!

Amit a méretezésről tudni lehet

Persze az más kérdés, hogy az ékszerboltok többsége nem szereti a méretezést, mivel ennek következtében a benne lévő kövek, illetőleg gyémántok akár ki is eshetnek. Mindez nem azért történik, mert valamit rosszul csinálnak, hanem a méretváltozás következtében a gyűrű formája és a foglalás is változik. Természetesen ha ezt észreveszi az ötvös, akkor korrigálja, de az is lehet, hogy elsiklik felette. 

Az Ékszerpalotánál a méretezést követően a gyűrű polírozására kerül sor, majd egy ultrahangos tisztítóberendezés segítségével meglehetősen erős hatásokat fejtenek ki a gyűrűre, aminek köszönhetően, ha meglazult egy kő, akkor biztosan kiesik. Amennyiben ez így történik, akkor még a helyszínen azonnal visszahelyezésre kerül a kő. Persze a leggondosabb körültekintés mellett is előfordulhat olyan, hogy a visszafoglalás során a kő megfelelően rögzítésre kerül, majd később, a hordás folyamán kiesik. Ha ez előfordul és az Ékszerpalotánál vásároltad a karikagyűrűket vagy az eljegyzési gyűrűt, akkor a kieső kövekre örök élet garancia vonatkozik. Ez azt jelenti, hogy kérdés nélkül pótolják a kihullott darabot, legyen szó akár gyémántról is. Mivel ez meglehetősen ritka, ezért bátran mernek garanciát vállalni rá.

Amennyiben valaki kövekkel díszített gyűrűt szeretne, mindenképp azt javasoljuk, hogy olyan helyen vásárolja, ahol felkészültek mind a méretezése, mind az esetleges problémákra a kövek tekintetében. Ez azért is fontos, mert a legtöbb webáruház csak a saját termékeire vonatkozóan hirdet akciókat, mint például a fenti garancia.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Információtechnológia céget alapít Románia piacvezető bankja

vas márc 13 , 2022
ShareTweetPinShareInformációtechnológia céget alapít a Románia legnagyobb pénzintézetének számító Banca Transilvania, amely elsősorban saját maga számára akar informatikai technológiát megtervezni és kivitelezni az új cég révén. A Code Crafters elnevezésű cég kezdetben 20 alkalmazottal indul, és a tervek szerint az év végéig várhatóan háromszor több személyt foglalkoztat. Első lépésként a Banca […]
Banca Transilvania bankkártya

És még ez is...