Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XLVIII.

  • Az InfoTrends előrejelzése szerint a digitális nyomtatási technológia éves összetett növekedési üteme (CAGR) 2015-től 2020-ig tartó időszakban 27 százalékos bővülést eredményez, ami számszerűsítve azt jelenti, hogy az Egyesült Államokban, illetve Nyugat-Európában a digitálisan nyomtatott oldalak száma három év múlva eléri a 25 milliárd darabot.
  • Az amerikai MarketsandMarkets becslése szerint a világ öt fő régiójában – ideértve Európát is – a munkafolyamat-irányítási rendszerek piaca pár éven belül majdnem megháromszorozódik, a jelenlegi 3,51 milliárd dollárról 9,87 milliárd dollárra növekedhet 2021-re.
  • A Kaspersky Lab kutatása szerint világszerte minden negyedik (28 százalék) wifi hálózat nem biztonságos.
  • Az Oracle felmérése szerint az online vásárlók 42 százaléka interneten és boltokban egyaránt vásárol minden héten, 73 százaléka kiskereskedésbe szeretné visszavinni az interneten vásárolt termékeket, 55 százaléka a boltban való böngészés közben is szeretné mobiltelefonnal ellenőrizni a termékkínálatot.
  • Az IDC 2016-os felmérése szerint az informatikai szervezetek legfontosabb célja az infrastruktúra-kapacitások jobb tervezése és kihasználása. A Cisco UCS Director 6.5 és a Cisco Workload Optimization Manager lehetővé teszik a vállalkozások számára, hogy egyszerre tudják hatékonyan kezelni erőforrásaikat a privát ill. akár több publikus felhőszolgálató között.
  • Az International Federation of Robotics adatai szerint az autógyártásban működik a legtöbb robot, a gépek 40 százalékát ebben a szektorban alkalmazzák világszerte.
  • 2021-ben az internet elérések aránya a Cisco modellezése alapján: 53 százalék Wi-Fi; 20 százalék mobil eszköz; 27 százalék vezetékes kapcsolatok. 2016-ban ezek a számok: 52 százalék Wi-Fi; 10 százalék mobil eszköz; 38 százalék vezetékes.
  • Felmérések szerint az uniós lakosság 71 százaléka osztott meg magáról valamilyen személyes adatot az interneten. Több mint 60 százalék kapcsolattartási adatokat, nevét, születési idejét, személyiigazolvány-számát is megosztotta. Ezek mellett 40 százalék körüli volt a hitelkártya-, bankszámlaadatokat megosztók aránya.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Deutsch: a digitalizáció az egyik legfontosabb "személyes közügy"

pén okt 20 , 2017
A digitalizációt a következő évtized legnagyobb gazdaságfejlesztési programjának és az egyik legfontosabb “személyes közügynek” nevezte Deutsch Tamás, a Digitális jólét program összehangolásáért és megvalósításáért felelős miniszterelnöki biztos. A politikus kifejtette: az európai gazdasági régió digitális felzárkóztatásához “gondolati bátorság”, a bevált nemzetközi gyakorlat követése, egységes uniós digitalizációs politika, a V4 országok […]