Szép új hibrid világ IV.: A hackerek rászállnak a játékokra, az e-sportra

Google StadiaSzakértők szerint sosem látott szintet ért el a digitális eszközöktől való függőségünk: jelen vannak a munkában, az oktatásban, az egészségügyben, hatással van szabadidőnkre és az emberi kapcsolatainkra is. Cikksorozatunkban a szlovák kiberbiztonsági társaság, az ESET szekértői elemzik a tömeges home office hatásaik.

A koronavírus-járvány kitörésének idején lett igazán népszerű a Valorant nevű online játék, amellyel ma már naponta hétszázezer felhasználó üti el az idejét. A tisztességes játék érdekében a játékosoknak a Valoranttal egyidőben a Vanguard nevű csalások elleni szoftvert is futtatniuk kell. Nem ritkák a csalások az e-sportok világában, létrehozásukhoz pedig ugyanazokra az eszközökre és tudásra van szükség, mint a rosszindulatú programok fejlesztéséhez, és magát a két problémát is hasonlóan kell kezelni. Az online világ fejlődésével pedig kritikus fontosságúvá vált, hogy felelősségre vonják a csalókat és a hackereket, hiszen csak így maradhatnak vonzóak az online tevékenységek a felhasználók számára. Az ESET szakértői szerint biztos, hogy az elkövetkező időben is egy olyan hibrid világban kell majd eligazodnunk, amely végül arra kényszeríthet minket, hogy több figyelmet fordítsunk a kiberbiztonságra, és biztonságtudatosabbak legyünk a privát és a szakmai életünkben egyaránt.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Sikeres a robotsebészeti program

sze jan 25 , 2023
Sikeresnek minősítette a robotsebészeti programot az Országos Onkológiai Intézet (OOI) és a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház főigazgatója. Polgár Csaba, az OOI főigazgatójának beszámolója szerint a program indulása óta – épp egy éve -, 463 robotasszisztált műtétet hajtottak végre a két intézetben. A Jahn Ferenc kórházban 236, zömében urológiai, az onkológián […]
Da Vinci robot

És még ez is...