Jön a Joule: Aggódhatnak az irodisták az állásukért

Christian KleinAz SAP bemutatta Joule-t, a természetes nyelvet használó, generatív mesterséges intelligencia (MI) alapú irodai asszisztenst.

A Joule beágyazódik az SAP felhőalapú vállalati portfóliójába, és képes lesz proaktívan betekintést adni a vállalati adatok mélységébe, nem csak az SAP teljes szoftverportfólióján, hanem akár harmadik féltől származó forrásokat is feldolgozva. Joule a különféle rendszerekből származó adatok gyors átvizsgálásával és értelmezésével olyan összefüggésekre mutat rá, amelyekkel növelhető a termelékenység, és jobb üzleti eredmények érhetők el, biztonságosan és szabályosan.

„Mivel világszerte közel 300 millió vállalati felhasználó dolgozik rendszeresen az SAP felhőmegoldásaival, a Joule megjelenése teljesen át fogja alakítani a vállalkozások – és az őket működtető emberek – üzletviteli gyakorlatát… A Joule az SAP üzlet és technológia közötti egyedülálló pozíciójára támaszkodik, és az üzleti mesterséges intelligencia releváns, megbízható és felelős megközelítésére épít, amelyet úttörőként vezettünk be. A Joule nem csak azt fogja tudni, amit ön mond, hanem azt is amit gondol” – mondta Christian Klein, az SAP vezérigazgatója és igazgatótanácsának tagja.

A legokosabb kollégára sem lesz szükség

A Joule beágyazódik az SAP alkalmazásaiba a HR-től a pénzügyig, az ellátási lánc, a beszerzés és az ügyfélélmény területén, valamint az SAP Business Technology Platformba. A Joule átalakítja az SAP felhasználói élményét – olyan, mintha a legokosabb kollégánkhoz fordulnánk. A munkatársak egyszerűen feltehetik kérdéseiket, vagy egyszerűen megfogalmazhatnak egy megoldandó problémát, és intelligens válaszokat kapnak, amelyeket az SAP portfóliójából és harmadik féltől származó rengeteg üzleti adatból, szövegből, képből és meglátásból merít, megtartva a kontextust.

Képzeljük el például, hogy egy gyártó megkéri Joule-t, hogy segítsen elemezni az értékesítés alakulását. Joule azonosítani képes az alulteljesítő régiókat, rámutatva annak az ellátási láncon belüli okára egy másik adatbázisból nyert összefüggés révén. Ráadásul megoldást is tud kínálni a problémára. Joule folyamatosan újabb meg újabb SAP megoldásoknál fogja megmutatni képességeit. Például a személyzeti munka területén olyan munkaköri leírásokat készít, amelyek elfogulatlanok és megfelelnek a szükséges kompetenciáknak és készségeknek, vagy segíthet a releváns interjúkérdések kidolgozásában.

A Joule még idén elérhető lesz az SAP SuccessFactors-szal és az SAP Starttal, jövő év elején pedig az SAP S/4HANA Cloud public editionnel. Az Aribában és a fogyasztói élményt célzó szoftverportfolióban, valamint a Business Technology Platformon később jelenik meg. A Joule az SAP meglévő Business AI kínálatára épül, és továbbfejleszti azt; ma már több mint 26 ezer SAP felhőalapú ügyfélnek van hozzáférése az SAP Business AI-hoz különféle környezetben és partneri megoldásban.

Az SAP átfogó stratégiája a jövő MI-ökoszisztémájának kiépítésére olyan közvetlen befektetéseket foglal magában, mint a júliusban bejelentett Aleph Alpha, Anthropic és a Cohere vállalatokba való bevásárlás. Ugyanezt a célt szolgálják a Microsofttal, a Google Clouddal és az IBM-mel májusban bejelentett partneri megállapodások, tovább az Sapphire Ventures, egy globális szoftveres kockázati tőkebefektető cég, amely mögött az SAP áll, és több mint egymilliárd dollárt fordít az MI-alapú vállalati technológiai startupok finanszírozására.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Befektetés a jövőbe: kockázati tőketársaságot hozott létre az Óbudai Egyetem

vas okt 1 , 2023
ShareTweetPinShareTízmilliárd forintra emelt tőkealappal megalakult az Óbudai Egyetem kockázati tőketársasága, az Obuda Uni Venture Capital amelynek révén, az egyetemi innovációk finanszírozási lehetőségei projektenként akár 300 millió forintig terjedhetnek – jelentette be Kovács Levente rektor az intézmény tanévnyitóján. Az intézmény rektora szerint a tőketársaság megalapításával az a kiemelt céljuk, hogy egy […]
Kovács Levente, az Óbudai Egyetem rektora

És még ez is...